» Közel

Legénybúcsúhordák után jöhetnek az esküvőturisták

| | 3 komment
Több millió forintot is megspórolhatnak az angol jegyespárok a magyar esküvőn. Az átlagos költségvetésbe bőven belefér a gourmet konyha és a négy-ötcsillagos kastélyszálló is.

Az angolok legénybúcsúkra, a németek fogorvoshoz járnak Budapestre. A kép most bővülhet az esküvőturistákkal: az esküvőszervezők ugyanis a külföldieket igyekeznek hazánkba vonzani. Az itthon házasodó külföldi pároknál egyelőre még jellemző, hogy legalább az egyiküknek van magyarországi kötődése – mondja Deményné Marada Gyöngyi, a Gyöngyszem Esküvő vezetője.

Ritka az, hogy mindkét fél külföldi legyen, ám ezen szeretnének változtatni az esküvőszervezők. “Fel kell hívnunk a külföldiek figyelmét, hogy itt van egy meseszép ország Európa szívében, ahol megvalósíthatják álmaik esküvőjét.” - véli Deményné.

A magyarországi házasságkötéshez persze némi papírmunka szükséges, mely a jegyesek állampolgárságától függ. Az esküvőszervezők ezt is elintézik, így a házasodóknak elég, ha a helyszín és a menük kiválasztásával foglalkoznak. Egy magyarországi esküvő költségvetése a HungarianWeddings.com adatai szerint néhány százezer forinttól többmillióig is terjedhet: az esküvő helyszínéül szolgálhat balatoni sétahajó, vidéki nádfedelű csárda, kastélyok és udvarházak, sőt a Halászbástya is.

A borsosnak tűnő árak azonban a nyugat-európai árakhoz képest még az utazás költségeit beleszámítva is igen kedvezőek: az angol Brides magazin adatai szerint Nagy-Britanniában mintegy 20 ezer font (7 millió forint) egy esküvő átlagos költsége, amiből csupán a helyszínbérlet 1,6 millió forintot jelent. A költségek hetedét a nászút teszi ki, 1,1 millió forintba azonban bőven belefér a legdrágább magyar hotel nászutas lakosztálya is.

A jelenlegi turisztikai felmérések nem térnek ki külön a házassági turizmusra, ez ma még nem képez jelentős szeletet az utazásra csábító tényezők között, és kihasználatlan piacnak tűnik, pedig a gyógy- és konferenciaturizmus mellett akár az esküvőturizmus is komoly tényezővé válhat. A tavalyi évben több mint 4 millió külföldi vendég érkezett hazánkba, az általuk eltöltött vendégéjszakák összege pedig meghaladta a 11 milliót, ami 8,5%-os növekedésnek felel meg.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
17 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
31 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.