Kóstolja meg James Bond kedvenc pezsgőjét!

Főként gasztronómiában lesz erős a mostani hétvége: a Hiltonban exkluzív vacsorával egybekötött táncesttel, az Araz étteremben mexikói brunchcsal, a Millenárison magyaros ízekkel várják a vendégeket.

Budapesten lakik, vagy éppen erre jár, és nincs még programja az előttünk álló hétvégére? Segítünk! Összeállításunk elolvasása után már csak azt kell eldöntenie, a budavári Hiltonban romantikázna, mexikói fogásokat kóstolna, gasztrofesztiválon csatangolna, francia filmeket nézne, vagy inkább a borászat rejtelmeiben mélyedne el?

Táncest a Hiltonban

Ha igazán elegáns helyen romantikázna kedvesével a hétvégén, a budavári Hilton az Ön helye. Az öt csillagos szálloda Icon étterme tavasztól őszig minden hónap második péntekén könnyed tánczenével és finom fogásokkal várja majd vendégeit. Március 8-án a Sunny Dance Band játszik kellemes tánczenét. Repertoárjukban a swing, a rock&roll és a disco korszak jól ismert számait szólaltatják meg.

A Hilton alkonyat után
Galéria: Programok hétvégére
(Fotó: Travelo, Northfoto / Travelo, Northfoto)

A büféasztalról olyan finomságokat kóstolhatnak meg, mint a libamáj terrin tokajis füge kompóttal vagy a konfitált kacsamell körtechutney-val. De lesz füstölt norvég lazac wasabihabbal és lazacos-rákos lasagne chardonnay mártással is. Feketeribizlivel töltött csoki mousse, esetleg Somlói mille-feuille vagy még sok más desszert zárhatja a vacsorát. A program ára a svédasztalos vacsorával és alkoholmentes italokkal fejenként 9900 forint.

Mexikói brunch ajándék csobbanással az Arazban

Az egykori Hungária fürdő felújításával és átépítésével létrejött elegáns Araz étterem és Zara hotel vasárnaponként tematikus brunchokkal várja a vendégeket. Az 5990 forintos árban a korlátlan ételfogyasztás mellett a korlátlan italfogyasztás is benne van, sőt, a parkolás is ingyenes. A programokat színesítik a családok kedvencévé vált gyereksarok, valamint animátorok, illetve a hangulathoz illő élő zene. Ezúttal a mexikói konyháé és hangulaté lesz a főszerep.

Ráadásként az Arazban bruncholók ingyenesen használhatják a Zara hotel tetején található wellness részleget is. Ugyan márciusban még a kinti csobbanáshoz még hűvös van, a benti aprócska finn és infra szaunát, jakuzzit és medencét igénybe tudjuk venni. Sajnos pihenőteret nem alakítottak ki, így aki arra számít, hogy itt szendergi ki a bruch fáradalmait, csalódni fog. De a tetőterasz panorámájáért és egy kis úszkálásért mindenképp érdemes feljönni ide.

Frankofón filmnapok az Urániában

Március elseje óta tart a harmadik Frankofón Filmnapok az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol húsz új, Magyarországon még be nem mutatott filmet nézhet meg a közönség. Pénteken és szombaton még az utolsó vetítéseket elcsíphetjük. Az idei mustra még az előző éveknél is gazdagabb, mivel új országok – Algéria, Görögország és Szenegál – is csatlakoztak az eseményhez. A diákjegy 700 forintba kerül, egy filmvetítés ezer, öt film négyezer, tíz hétezer forintba kerül.

Uránia
Galéria: Programok hétvégére
(Fotó: Juhász József / Indafotó)

Kézműves magyar ízek vására a Millenárison

Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Kézműves Magyar Ízek Vására 2013-ban is a magyar nemzeti konyha népszerűsítését tűzte ki céljául. A korábbi hagyományokhoz hűen, az eseményen hazánk 120 kistermelője képviselteti magát, és kínálja vásárlásra minőségi kézműves termékeit március 8-10. között. Túl azon, hogy kedvenc termelőinket célirányosan felkeresve válogathatunk a legkülönlegesebb, legújabb magyar gasztronómiai portékákból, az úgynevezett Gasztropontokon egy-egy jelképes összegért, kóstolókra is szert tehetünk.

"A Gasztropontok mini-fogásait ételcsoportok köré tematizálva, a helyszínen kapható alapanyagok felhasználásával, a hagyományos magyar ízeket újragondolva tálaljuk. A tavalyi évhez képest újdonság még, hogy friss tőkehús, hal és zöldség is megjelenik az árukínálatban" – olvasható az Utazzitthon.hu kedvcsinálójában.

VinCE Budapest a Corinthia Hotelben

A nagyszabású boreseményen 160 kiállító borai és gourmet termékei közül válogathatunk március 8-án, 9-én és 10-én, az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest pompás termeiben. Aki tudásra is szomjazik, az a 25 ültetett kóstolóból (mesterkurzusok és workshopok) biztosan talál kedvére valót.

Kóstoló
Galéria: Programok hétvégére
(Fotó: VinCE)

Itt lesz az angol királyi udvar és James Bond kedvenc pezsgője, a Bollinger champagne, kóstolhatjuk Mister Amarone felejthetetlen borait az olasz Venetóból, rácsodálkozhatunk a háború sújtotta országok boraira, vagy ámulhatunk a norvég Flying Culinary Circus főzőtudományán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek