Télűző szaunaszeánsz és tánc a busókkal

Farsangi csomagajánlatok a hazai szállodákban. Ússza meg a jelmezes házibulit követő romeltakarítást: vegyen részt szállodai farsangon! Pécsett disznóvágás és busójárás, Velencén interaktív színházi előadás, Parádfürdőn stand-up comedy és wellness várja.

 Farsangi álarcosbálon mulatna, Mohácson együtt vigadna a busókkal, vagy karneváli hangulatban fürdőzne éjszaka, némi alkoholbevitellel megtámogatva? Utánanéztünk, mit kínálnak a hazai szállodák azoknak, akik egy jó kis farsangi mulatságra vágynak. Balatonkenesétől Szilvásváradon át Velencéig gazdag programokkal, jó hangulattal és kreatív álarckészítéssel várják a télbúcsúztató vigasságokra érkezőket. A legtöbb helyen fejenként nagyjából harmincezer forintért mulathatjuk át a farsangi hétvégét.

Mi is pontosan a farsang?
A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül. A kereszténység előtti időkből származó farsangi mulatságokat az "erkölcsös" 16. és 17. században nem eredete, hanem bujaságot szimbolizáló szokásai miatt tiltották.
A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka". Ez a farsangvasárnaptól húshagyó keddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Ekkor rendezik meg a híres karneválokat, Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.
Forrás: Wikipedia

 Disznótoros, pálinka, wellness és busók

Szilvásváradon, a Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak"Télbúcsúztató farsangi gasztrohétvégével " készül az ünneplésre, 27 500 forintért fejenként, két éjszakára. A gazdag büféreggelin és svédasztalos vacsorán túl érkezéskor házi süteményekkel és "bódító italokkal" várják a vendégeket. Február 9-én, szombaton pálinkás-forralt boros lélekmelegítés után bemutatják az Archeo Parkot, majd a völgyben túravezetővel sétára indulnak, végül disznótoros kóstolóval zárják a délelőttöt.

Délután a szalagosfánk készítésének rejtelmeibe avatják be a vendégeket, este élőzenés vacsora teszi teljessé a programot. A csomag a fentiek mellett egy ezer forint értékű masszázskupont is tartalmaz, az italfogyasztásból pedig 15 százalék kedvezményt adnak. A Zsuzsanna vagy Julianna nevű vendégeket pedig meglepetés ajándékkal várják.

A pécsi Corso Hotel"Télűző dínom-dánom" csomagajánlata keretében nemcsak disznótorost kóstolgatghatunk, de egy disznóvágáson is részt vehetünk Bükkösdön, az Ökoparkban, pálinkával és buszos transzferrel, hogy senki ne maradjon ki a jóból. Szombat este busókkal táncolhatunk, de fakultatív programlehetőségéknt február 10-én, vasárnap még a híres mohácsi busójárásra is ellátogathatunk. A program a szobák korai elfoglalásával és kései elhagyásával együtt fejenként 35 000 forintba kerül, két éjszakára.

Galéria: Farsang 2013Fotó: Hotel Corso Pécs / Travelo

A zalakarosi Hotel Vital félpanziós ellátással, korlátlan wellnesshasználattal, farsangi mulatsággal és jelmezversennyel csábítja a vendégeket. 25 500 forintos áron fejenként, két éjszakára. A büféreggeli és svédasztalos vacsora mellett a program árában egy ajándék pezsgőkoktél, jelmezverseny, farsangi masszázsakciók és szaunaszeánszok is benne vannak.

Balatonszárszón a Két Korona Konferencia és Wellness Hotel fergeteges karneváli bulit és késői szobaelhagyást ajánl 31 900 forintért fejenként, két éjszakára. Sőt, érkezéskor köszöntőitalt, és egy ajándék karneváli álarcot és ezer forint értékű wellnesskupont is kapnak a vendégek.

Felnőtteknek bál, gyerekeknek táncház

Balatonkenesén a Hotel Marina-Port február 23-án tartja a farsangi mulatságát: karneváli vacsorával, zenés teadélutánnal, ajándék koktéllal és vidám gyerekprogramokkal készülnek erre a napra. A szálloda farsangi csomagajánlata főleg családoknak lehet kedvező, hiszen két felnőtt és két gyerek éjszakánként félpanzióval 29 800 forintért szállhat meg együtt éjszakánként.

Tiszafüreden a Tisza Balneum Hotel Konferencia és Wellness Központ is készül a farsangra, amit itt annak hivatalos időpontján, február 8-10. között tartanak. A félpanziós ellátás mellett éjszakai zenés fürdőzés koktélokkal kombinálva, forralt boros fánkkóstoló, télűző szaunaszeánszok, gyerekeknek showműsor, felnőtteknek bál szerepel a kínálatban, fejenként 27 800 forintért két éjszakára. A bál legjobb jelmezeit a szálloda díjazza is, a gyerekeknek pedig kincskeresést, karneváli játékokat és beszélgetést szerveznek a farsangról, népszokásokról.

Galéria: Farsang 2013Fotó: Tisza Balneum Hotel / Travelo

Velencén a Velence Resort & Spa szintén a gyerekeseknek lehet remek választás. A kicsik kreatív játszóházban tölthetik az időt, feburár 8-án, pénteken este pedig a "Dorottya, avagy a dámák diadala fársángon" című interaktív színházi előadást élvezheti együtt az egész család. Február 9-én, szombaton vízi sportnapot tartanak a szálloda wellness részlegén az Albacomp kosárlabda csapat tagjaival, délután háromtól pedig a Szedtevette zenekar és Keifelné Laczkó Krisztina gyermektáncháza várja a gyerekeket. Itt farsangi mondókák, dalok tanulása, majd zenés, táncos téltemető és Kiszebáb égetés a parton teszi teljessé a szórakozást.

Este héttől farsangi arcfestés veszi kezdetét a gyerekeknek, a felnőtteket hennatetoválás várja. Majd táncos multatság és fényfestés következik, miközben jelmezes fotózkodás is kezdetét, veszi a fényképet pedig a szálloda ajándékba adja. A vasárnap a pihenésé, a gyerekek pedig rajzversenyen vehetnek részt. A gazdag programcsomag 36 800 forintba kerül fejenként, két éjszakára, félpanziós ellátással.

Jelmezverseny, gyümölcstál, stand-up comedy

Gárdonyban a Vital Hotel Nautis éjszakai fürdőzéssel, álarcos bulival, késői kijelentkezéssel, a legkisebbeket pedig gyermek animációval, a legszebb álarcok díjazásával, játszóházzal és gyermek diszkóval várja. A félpanziós ellátás és a programok mellé szobánként egy óra squash pálya használat, és késői kijelentkezés is jár, fejenként 33 800 forintért, két éjszakára.

Galéria: Farsang 2013Fotó: Hotel Vital Nautis / Travelo

Székesfehérváron a Szárcsa Hotel érkezéskor forralt borral és teával köszönti a vendégeket, a szobában pedig gyümölcstállal várja őket. Január kilencedikén, szombaton jelmezes farsangi kavalkádot rendeznek, svédasztalos farsangi vacsorával, tánccal, zenével, tombolával. A gyerekeknek több mint negyvenféle jelmezzel kedveskednek, mindenki szabadon beöltözhet annak, aminek szeretne. A beöltözést és az arcfestést óvónők felügyelik, így a szülőknek erre sem lesz gondja. A programok mellett félpanziós ellátással, kései szobaelhagyási lehetőséggel 24 750 forintba kerül két éjszakára fejenként itt megszállni.

Parádfürdőn az Erzsébet Park Hotel február 22-én, pénteken este fergeteges hangulatú farsangi mulatságot rendez koktélakciókkal, február 23-án, szombaton délelőtt animátor által vezetett programokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt, délután pedig stand-up comedy-vel kedveskednek a vendégeknek. A félpanziós ellátás, a fenti programok és egy 5000 forint értékű Mátrasegway ajándékutalvány 26 000 forintba kerül fejenként, két éjszakára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek