Kóstoljon rántott ecetes halat Győrben!

Halas és bejgli nappal, ünnepi fényjátékkal, színházi előadásokkal és adventi vásárral hangolódhatunk a karácsonyra Győrben.

Idén is megrendezték az Advent Győrben - Téli Fesztivál rendezvénysorozatot. A győri belváros ünnepi díszbe öltözve várja a látogatókat november vége óta, forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat. A Széchenyi téren ismét felállították a mindenki karácsonyfáját, újra üzemel a kisvasút, és természetesen a betlehem is Karácsony közeledtére emlékeztet. A Széchenyi téren ismét megcsodálhatják az érdeklődők az ünnepi fényjátékot.

Galéria: Győri adventFotó: Advent Győrben - Téli Fesztivál

A gasztronómia kedvelői idén is tematikus napokon ehetik degeszre magukat. Falusi disznóvágással, a halkülönlegességek napjával és ünnepi bejgli sütéssel várják őket. December 15-én például Halas Nap lesz a Belvárosban, ahol olyan győri különlegességek készülnek, mint például a rántott ecetes hal. December 22-én, szombaton pedig Bejgli Napot tartanak. Győr az idén is gondol a rászorulókra, ezért ezúttal is megtalálható lesz a téren az Adventi Jótékonysági Faház, ahol ki-ki erejéhez mérten támogathatja a szükségben szenvedőket.

Természetesen nemcsak enni és inni lehet, december 17-én, hétfőn a Budapest Táncszínház zenés-táncos mesejátéka a Holle anyó szórakoztatja a nagyérdeműt, december 19-én, szerdán Tordai Teri és Béres Ilona Örkény István Macskajáték című kisregényének kamaraszínházi változatával, A Szkalla lányokkal lépnek színre. De lesz még Balázs Fecó adventi koncert, kézműves foglalkozások, Demjén Ferenc Karácsonyi Nagykoncertje, St Martin a Győri Polgári Szalonban, minden vasárnap adventi gyertyagyújtás a Széchenyi téren, adventi harsona koncert, Horváth Kornél repülő kezei, és még a Kijev City Balett is Győrben vendégeskedik majd a Diótörővel.

Galéria: Győri adventFotó: Advent Győrben - Téli Fesztivál

A Téli Fesztivál a városi szilveszter programjaival zárul, amikor Győr apraja-nagyja együtt búcsúztatja az óévet, és köszönti az új esztendőt. A zenei programok mellett ezúttal is tűzijáték teszi emlékezetessé a szabadtéri bulit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek