Karácsonyi masszázs és karibi fürdőparty

Ünnepi csomagajánlatok a hazai szállodákban. Közös karácsonyfa díszítés, habos kakaó, mézeskalács, karácsonyi masszázs, vonósnégyes, éjféli mise, lovasszánozás várja azokat, akik az otthoni sürgés-forgás helyett valamelyik hazai szállodában töltik az ünnepeket.

A karácsony eredetileg meghitt bensőséges ünnep, amit az ember családi körben, otthon, nyugalomban tölt. Sokan mégis inkább nyűgnek érzik, idegeskedéssel, non-stop főzéssel, utolsó pillanatban bejelentkező távoli rokonoknak kétségbeesett ajándékvadászással telik ez az időszak. Így egyre többen döntenek úgy, hogy ahelyett, hogy végigrobotolnák az ünnepeket, fogják bőröndjüket, családtagjaikat, és elmennek egy szállodába pihenni. A hazai hotelek ennek örömére változatos programokat igyekeznek kínálni vendégeiknek, akik az otthonuk helyett a szálloda éttermében vagy lobbijában próbálnak karácsonyi hangulatba kerülni.

Kézműves foglalkozások, ünnepi fogások, közös fadíszítés

Cegléden a négycsillagos Hotel Aquarellben főként a kisgyerekes családokra számítanak: kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, gyermekmegőrzővel várják őket. Emellett karácsonyi uzsonna is lesz forralt borral, forró csokival, süteményekkel, és persze ünnepi vacsora is, klasszikus fogásokkal. Kétágyas szobában, félpanziós ellátással fejenként 38 700 forintért tölthetünk itt három éjszakát karácsonykor, a családi szoba fejenként 56 700 forintot kóstál.

A mórahalmi, szintén négycsillagos Colosseum Hotel kifejezetten meghitt karácsonyi programokat szervez. A két éjszakás, „Karácsonyi hópihe" csomagban szobabekészítés, szabadtéri forraltborozás, gesztenyesütés, tradicionális ünnepi fogások, fürdőzés biztosítja a kikapcsolódást. Fakultatív programként a mórahalmi katolikus templomban éjféli misén lehet részt venni, és lovasszánozni is lehet. Itt fejenként 31 000 forintba kerül két éjszaka.

Galéria: Colosseum HotelFotó: Colosseum Hotel

Inárcson a négycsillagos Bodrogi Kúria Wellness Hotelben karácsonyi szobabekészítéssel, rumpunccsal, élőzenével, kézműves foglalkozásokkal, közös karácsonyfa díszítéssel várják a vendégeket. December 25-én vízi torna, gyerekeknek mesevetítés is lesz. Félpanzióval, kétágyas szobában fejenként 49 500 forintért tölthetünk itt el három éjszakát.

Koncertek, sport, pezsgő

A hévízi Hotel Európa Fit a zenés szórakoztató programok mellett a gyerekeket lekötő foglalkozásokra, és az aktív időtöltésre is gondolt. Közös karácsonyfa díszítés, pezsgős ünnepi köszöntő, mézeskalácssütés, forraltborozás, fáklyás gyalogtúra éppúgy szerepel a kínálatban, mint kézműves játszóház, gyerektorna, vagy esti mese. De lesz fúvószenekar, hárfa és fuvolakoncert, jazzkoncert, mesemusical előadás, és sportprogramok is. Kétágyas szobában mindez három éjszakára fejenként   73 800 forintba kerül.

A bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa az idősebb vendégek kedvében próbál járni idén karácsonykor. December 24-én egy vonósnégyes előadását lehet meghallgatni, 25-én musicalrészletekkel és világslágerekkel szórakoztatják a nagyérdeműt. A szállás mellé egy 5000 forint értékű, helyben felhasználható utalvány, és all inclusive ellátás jár, 43 000 forintért fejenként, két éjszakára.

Galéria: Greenfield Hotel 2Fotó: Greenfield Hotel Golf & Spa

Kőszegen a Hotel Írottkőben a szálloda halljában egy hatméteres karácsonyfa fogadja az érkezőket. A fejenként 26 996 forintos, két éjszakára értendő árba mézes, kamillás szaunaszeánszok, ünnepi vacsora, karácsonyi meglepetés bekészítés, teadélután, forralt bor, városnézés, postamúzeum látogatás, a fűtött teraszon malacpirítás, és élőzenés borkóstoló van benne. De az éjféli misére is elmehetünk, és szobánként egy Írottkő Natúrpark Turista Kártya is jár, amivel kirándulni indulhatunk.

A zalakarosi Hunguest Hotel Damona kínálatában szaloncukor készítés, mézeskalácssütés és -kóstolás, gospelkoncert, gyertyaöntés, retro filmvetítés, de még karibi fürdőparty is szerepel. Kétágyas szobában 53 970 forintba kerül három éjszaka fejenként, családi apartmanban 62 970 forintba kerül ugyanez. Lovasszános túrára felárért lehet jelentkezni.

Családi karácsony a szállodában

Tiszafüreden a Tisza Balneum Thermal Hotelben karácsonyi szaunaszeánszokkal, karácsonyi vacsorával, filmvetítéssel, a Tiszavirág ártéri sétaút bebarangolásával, forraltboros melegedéssel, kenyérlángossal, Tisza-tavi Ökocentrum látogatással készülnek az ünnepekre. Mindez 29 800 forintba kerül fejenként, két éjszakára.

Galéria: Tisza-tóFotó: mimi / Travelo

A gyenesdiási Wellness Hotel Katalin gesztenyesütést, forralt bor és kakaóbárt, betlehemes játékokat kínál. Családoknak jó hír lehet, hogy félpanziós ellátással a hat éven aluliaknak ingyenesen, nagyobb gyerekeknek féláron kínálják az ünnepi csomagot. Karácsonykor ünnepi vacsora, délutánonként bejgli, naponta két óra gyermekfelügyelet, felnőtteknek karácsonyi varázs aromamasszázs és félóra infrakabin használat is benne van az árban. A franciaágyas szoba 43 905 forintba kerül 3 éjszakára fejenként, a háromágyas szoba 36 585 forint, a másfél szobás apartman 32 925 forint fejenként.

Aki nem akarja otthon tölteni az ünnepeket, már harmincezer forint alatt is kibekkelheti a karácsonyt egy belföldi szállodában. Az viszont már más kérdés, hogy mennyire meghitt idegenekkel fát díszíteni a hotel halljában... De aki nem idegenkedik az ilyesmitől, választék az van bőven.

Szállodatesztek a Travelón
Kíváncsi mire számíthat az egyes hotelekben? A Travelo csapata kipróbálja, és őszintén megírja milyen volt a vendéglátás. A fenti szálláshelyek közül a következőket teszteltük, cikkeinkért kattintson:
Colosseum Hotel, Mórahalom
Greenfield Hotel Golf & Spa, Bükfürdő
Tisza Balneum Thermal Hotel, Tiszafüred
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek