Tavirózsák és jégpálya Hévízen

Ajándék éjszakával, jégpálya belépővel, adventi vásárral, helyi termékek kóstolójával és mézeskalács szívvel csalogatják Hévíz szállodái a belföldi turistákat. A tó télen sem hűl ki, túrázni is lehet, és koncerteket is szerveznek.

A fürdővárosban télen sem áll meg az élet: kedvezményekkel és változatos programokkal várják a turistákat. A több mint 200 éves fürdőhagyománnyal rendelkező város közel 4,5 hektáros, természetes termáltava nyáron 33-35 °C hőmérsékletű, és télen sem hűl 22 °C alá. A hideg évszakban a kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén, ami nem engedi a víz lehűlését. Ilyekor a felszínén lebegő tündérrózsák igazán különleges hangulatot árasztanak.

HévízFotó: TriVial

 Hévíz a téli hónapokban kedvezményes ajánlattal várja az idelátogatókat. A szállások minden kategóriában egységesen kínálják a hosszabb tartózkodásra csábító „3+1 Téli álom Hévízen" elnevezésű ajánlatukat. Az akció keretében a negyedik éjszakát ingyen adják a szállások, de jégpálya belépővel, helyi termékek kóstolójával valamint ajándék mézeskalács szívvel is kedveskednek a vendégeknek.

Ha még ez sem elég, a Keszthelyi-hegység, Rezi vára is egész évben remek programot kínál. A mára már nevezetességgé vált Hévízi termelői piac, heti három alkalommal várja a vásárlókat. Az élelmiszerek, méz, sajt, zöldségek mellett saját készítésű kézműves árut is kínálnak a piactéren.

A hévízi adventi vásár december elsején nyitja meg kapuit. A rendezvényen a térség települései helyi termékekkel, és hagyományőrző programokkal mutatkoznak be. A fesztiválpark területén kialakított jégpálya aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosít a város lakói és vendégei számára. Különlegessége, hogy nem műjeget használnak, hanem víz fagyasztásával érik el a kívánt eredményt.

Téli vásárFotó: TriVial

 December 5-én a Hévízi Sportcsarnokban Koncz Zsuzsa életműkoncertje várja a közönséget. December 14-én Szirtes Edina Szerelmesezős című adventi koncertjére látogathatunk el. A további kulturális programokra vágyóknak december 19-én a Diótörő és Egérkirály musicalrészleteivel, 23-án Hertelendy Attila és Foki Veronika estjével, kínálnak kikapcsolódási lehetőséget. December 26-án Csepregi Éva karácsonyi koncertje gondoskodik a hangulatról és a kikapcsolódásról – írja közleményében a TriVial Communications.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek