» Közel

Kóstoljon kolbászt a gyógyfürdőben!

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Magyar Fürdőszövetség a Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján szervezi meg, mely az idén október 13-ra esik. Célja, hogy a nagyközönséget megismertessék a több ezer évre visszanyúló fürdőkultúránk gyökereivel, annak értékeivel. A hazai fürdők többsége különleges programokkal készül szaunaszeánszoktól kiállításokig.

A legismertebbek közül Budapesten négy fürdő készül az ünnepre: a Gellért, a Széchenyi, a Rudas és a Dandár. A Gellért Gyógyfürdő a „Miniszterek gatyában” című fotókiállítását ajánlja megtekintésre. Ennek különlegessége, hogy a képek 80 év után kerülnek vissza oda, ahol az 1930-as években Pusztai Sándor úszómester készítette őket. Pusztai Sándor a 30-as években dolgozott a Gellért Fürdőben és sok-sok éven át fényképezte az ott megjelent ismert embereket.

Így maradt meg nekünk neglizsében Karinthy Frigyes és Heltai Jenő, Klebelsberg Kunó és ifj. Horthy Miklós, Keresztes-Fischer és Apponyi, Tolnay Klári és Alpár Gitta, hogy csak néhányat említsünk a több száz híresség közül. A képekből egy nem mindennapi történet áll össze, hiszen egy speciális metszetét adja a Gellért és a Széchenyi Fürdőkben a két világháború között megfordult arisztokratáknak, politikusoknak, művészeknek. A kiállítást 2012. október 12-én, vagyis a mai napon nyitották meg a Gellért fürdő aulájában – írja a Turizmusonline.hu.

A Széchenyi fürdő emeleti fitness termében a MindQuest stratégiai csapatjátékában tehetik próbára magukat az érdeklődők, ráadásul díjtalanul. A fürdő ingyenes idegenvezetéssel, és egyszeri termálvíz kóstolással is várja előre regisztrált látogatóit. A Rudas fürdő pedig a szauna szerelmeseinek kívánságait teljesíti ingyenes felöntések formájában, szauna mester vezetésével. Emellett húsz százalékos kedvezményt biztosít a masszőr és testradír szolgáltatások áraiból. Végül, de nem utolsó sorban a Dandár fürdő ötven százalékos belépési kedvezménnyel várja a testi-lelki feltöltődésre vágyó vendégeit.

Persze a vidéki fürdők sem tétlenkednek a Magyar Fürdőkultúra Napján. A szegedi Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdőbe ötven százalékos kedvezménnyel lehet bemenni, és ingyenes vízitornával és kézmasszázzsal várják a látogatókat. A debredeni Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont "Boom Bikini Party" néven éjszakai fürdőzést szervez. Ugyanitt  előadásokat hallgathatnak az érdeklődők az egyetemes és magyar fürdőkultúráról, a fürdőruha történetéről. Az élményfürdő bejáratánál Bubu a kabalaelefánt várja meglepetéssel a gyerekeket.

A miskolctapolcai Balangfürdőben éjszakai fürdőzés, pálinka-, bor- és kolbászkóstolás, szaunaszeánszok és fürdőruhabemutató is lesz. Mórahalmon, a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben egész nap filmvetítés, 10.00-18.00 között gyermek animáció, családi programok, délután ingyenes szauna szeánszok, és hosszabbított nyitvatartás várja a fürdőzőket. A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából a felnőtt-, diák és nyugdíjas napijegyet vásárlók ajándék belépőt kapnak, mely egy későbbi időpontban használható fel.

A résztvevő fürdők plakátjait, és a teljes programkínálatot ide kattintva tekinthetik meg.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.