Pálinka és mexikói tequila a Budai Várban

Ezúttal Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, valamint latin-amerikai zene költözik október 4-7 között a Budai Várba. Idén Mexikót és nemzeti italát, a tequilát hívták vendégségbe a fesztivál szervezői.

A VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed, annak lassan állandó fesztiválhelyszínné avanzsáló Hunyadi és Oroszlános udvara ad helyet. A nagyszínpad beköltözik a festői Oroszlános udvarba, így még többen táncra perdülhetnek a délutáni és esti koncerteken.

A jó hangulat, és a tömeg garantált
Galéria: Pálinka- és Kolbászfesztivál
Fotó: Redlemon

 A vendégpárlat Olaszország és Oroszország után idén a mexikói tequila lesz, mellé tradicionális ételeket is kínálnak. A mexikói negyedben kiderül, hogyan lesz az agavéból párlat, és hogyan készülnek a közkedvelt latin-amerikai finomságok. Emellett a Pálinkafesztiválon huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, valamint bor- és sajtmesterek állítják ki finomságaikat.

Sena is fellép
Galéria: Pálinka- és Kolbászfesztivál
Fotó: Redlemon

 A gasztronómiai kínálat mellett zenei programok is garantálják a jó hangulatot. Az élőzene jeles képviselője a Folkfree, október 6-án, szombaton húzza a talpalávalót. De fellép a négy nap során Sena, az Anselmo Crew, és a Hot Jazz Band is. Az utolsó napon, vasárnap Zséda különleges produkciója zárja a fesztivál zenei programját, akit ezúttal zongorista kísér.

A rendezvényen egy új és gyors elektronikus fizetési mód biztosítja majd a látogatók számára, hogy sorban állás nélkül, a legegyszerűbben tudjanak kóstolni. A belépőjegy ára 2000 forint lesz, amely tartalmaz egy pálinkáspoharat is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek