» Közel

Borútlevéllel olcsón borozhatunk Tállyán

| | Nem érkezett még hozzászólás
Borútlevéllel kóstolhatjuk végig hétvégén a tokaj-hegyaljai Tállya borait. Szeptember 29-30-án Szent Vencel-nap alkalmából borászati és gasztro eseményt szervezett a tállyai Történelmi Borút Egyesület.

Az idei újdonság, hogy 1000 forintért Borútlevelet kínálnak, amellyel a tíz, résztvevő tállyai pincészetnél szombat reggel 10 órától kezdve két bort, egy szárazat és egy édeset, kóstolhatnak a vendégek. A kóstolási mennyiség a szokásos, féldecis adag a jellegzetes, tokaj-hegyaljai borokból.

Tíz pince egymás után

A résztvevő pincék: Palota borház, Európa centruma pinceborozó, Bagolyvár pincészet, Hollókői Mihály pincészete, Homoky pincészet, Oroszlános borvendéglőSzirmay Kúria szőlőbirtok, Szent Benedek pincészet, Vineum borház, és Pintes vendégház.

A borkóstolás aláfestéseképp zenét adnak, az Oroszlános borvendéglőben 14-17 óráig élő jazz műsor lesz, a Homoky pincénél délután 16.30-kor a Machine Gun bluesduó koncertje kezdődik, este pedig a Bohemian Betyars lép fel. Az Európa centruma pinceborozóban maradnak a magyar nótáknál, a római katolikus templomban pedig Sebestyén Márta és a Gryllus-testvérek lépnek fel, ugyanott másnap  11-kor szőlős búcsú, és borszenteléssel egybekötött szentmise lesz.

Kiállítás és gasztro

A pincék programjain kívül lesz még látnivaló Tállyán. Szombaton reggel 7-től délutánig Kalina Gábor kádármester a műhelyében bemutatót tart a hordókészítésről, és mesél annak hagyományairól. A Szent Vencel-nap alkalmából 10 órától nyitva tart Encsy György ásvány- és kőzetgyűjteménye, és kinyitják a turisták előtt a református és az evangélikus templomot is, ahol megkeresztelték Kossuth Lajost. A Mailloth-kastély, benne a Lavotta-emlékszoba és a közép-európai művésztábor gyűjteménye, és az önkormányzat alagsorában található Tállyai Borok Háza és a Nagy Károly-ház kiállítása is nyitva lesz.

Az Oroszlános külön menüvel is készül a szőlőbúcsúra, házi capresével, konfitált kacsacombbal és aszúkrémes, barackos pitével, vasárnapra pedig erdei gombakrémleves, sertésszűz és tejberizs a menü. Szombat este borvacsorát tartanak.

Címlapkép: Krezi/Indafoto

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.