» Közel

Borútlevéllel olcsón borozhatunk Tállyán

| | Nem érkezett még hozzászólás
Borútlevéllel kóstolhatjuk végig hétvégén a tokaj-hegyaljai Tállya borait. Szeptember 29-30-án Szent Vencel-nap alkalmából borászati és gasztro eseményt szervezett a tállyai Történelmi Borút Egyesület.

Az idei újdonság, hogy 1000 forintért Borútlevelet kínálnak, amellyel a tíz, résztvevő tállyai pincészetnél szombat reggel 10 órától kezdve két bort, egy szárazat és egy édeset, kóstolhatnak a vendégek. A kóstolási mennyiség a szokásos, féldecis adag a jellegzetes, tokaj-hegyaljai borokból.

Tíz pince egymás után

A résztvevő pincék: Palota borház, Európa centruma pinceborozó, Bagolyvár pincészet, Hollókői Mihály pincészete, Homoky pincészet, Oroszlános borvendéglőSzirmay Kúria szőlőbirtok, Szent Benedek pincészet, Vineum borház, és Pintes vendégház.

A borkóstolás aláfestéseképp zenét adnak, az Oroszlános borvendéglőben 14-17 óráig élő jazz műsor lesz, a Homoky pincénél délután 16.30-kor a Machine Gun bluesduó koncertje kezdődik, este pedig a Bohemian Betyars lép fel. Az Európa centruma pinceborozóban maradnak a magyar nótáknál, a római katolikus templomban pedig Sebestyén Márta és a Gryllus-testvérek lépnek fel, ugyanott másnap  11-kor szőlős búcsú, és borszenteléssel egybekötött szentmise lesz.

Kiállítás és gasztro

A pincék programjain kívül lesz még látnivaló Tállyán. Szombaton reggel 7-től délutánig Kalina Gábor kádármester a műhelyében bemutatót tart a hordókészítésről, és mesél annak hagyományairól. A Szent Vencel-nap alkalmából 10 órától nyitva tart Encsy György ásvány- és kőzetgyűjteménye, és kinyitják a turisták előtt a református és az evangélikus templomot is, ahol megkeresztelték Kossuth Lajost. A Mailloth-kastély, benne a Lavotta-emlékszoba és a közép-európai művésztábor gyűjteménye, és az önkormányzat alagsorában található Tállyai Borok Háza és a Nagy Károly-ház kiállítása is nyitva lesz.

Az Oroszlános külön menüvel is készül a szőlőbúcsúra, házi capresével, konfitált kacsacombbal és aszúkrémes, barackos pitével, vasárnapra pedig erdei gombakrémleves, sertésszűz és tejberizs a menü. Szombat este borvacsorát tartanak.

Címlapkép: Krezi/Indafoto

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.