Porci Berci torna, állatsimogató, élménymedence

Az öt legjobb családbarát szálloda. A Travelo ezúttal öt olyan gyerekbarát szálláshelyet mutat be, ahol anyunak és apunak nem kell kreatívabbnál kreatívabb módokon lekötni a kölköket, erre ott vannak az animátorok, a jópofa programok vagy a klassz látnivalók.

Nagyobbacska gyerekekkel utazni igazi kaland az egész család számára. Na meg persze igazi tortúra is, ha a velünk tartó, hiperaktív kiskorúak unatkozni kezdenek. Éppen ezért olyan hazai szállások kínálatából szemezgetünk, ahol olyan programokat szerveznek, vagy a közelben olyan látnivalók vannak, melyek lekötik a nyaralás időtartama alatt a család kisiskolás korú tagjait.

Megfelelő terep önjelölt lovagok és hercegkisasszonyok számára

A négycsillagos bikali Puchner Kastélyszálló Pécstől ötven kilométerre várja a családokat nagy parkjával, játszótereivel és a fő attrakcióval: a középkori élménybirtokkal. Középkori városkát építettek fel különböző boltokkal, ahol kézműves bemutatókat tartanak, de lovagi tornák és más programok is szoktak itt lenni. Ottjártunkkor sajnos azt tapasztaltuk, hogy a programok leginkább hétvégén vannak, így aki a hét többi napján pihen ott, csak a kihalt falut tudja megtekinteni. Na jó, ez nem teljesen igaz: az itt lakó birkák, a vadászsólyom és a szamarak hét közben is meglátogathatók. A kisebbek hátha ezzel is beérik. Ha már az élménybirtokot kipipáltuk, és még mindig érdekes programokra vágyunk, látogassuk meg Bikalon a helyi méhészt, aki nagyon érdekesen mesél a méhekről, a méz előállításáról, és persze mézet is vásárolhatunk tőle.

Kuckó gyerekeknek a Puchner Kastély francia udvarházában
Galéria: Top5 szálloda nagyobb gyerekekkel
(Fotó: puchner.hu)

De nemcsak a látnivalók, hanem a kifejezetten családok számára kialakított szobák miatt is érdemes ide gyerekekkel érkezni. 2007-ben egy francia nemesi udvarházakat idéző épületté építették át a kastélyhoz tartozó istállót, és ennek egyik szintjén családi szobákat találunk. A kicsiket játszó-pihenő kuckó várja itt. Önjelölt hercegkisasszonyok szülei a 19. századi kastélyban is foglalhatnak szobát, hadd örüljön a csemete. Bár további jó hír lehetne a családok számára, hogy még pancsolni is lehet a Puchner Kastélyszállóban, a wellness részleg inkább a szülők pihenésének, mint a gyerekek önfeledt tombolásának lehet a színtere.

Árak

Szállás reggelivel 16. 500 Ft/fő/éj-től, pótágy 7000 Ft/fő/éj

Gyerekkedvezmény:
• 6 éves kor alatti gyermeknek a szállás és a reggeli ingyenes

Ellátás
• 6 éven aluli gyerekeknek ebéd és vacsora 500 Ft / fő / alkalom áron rendelhető.
• 6 - 12 év között, pótágyon alvó gyermeknél az étkezés költségéből 50 százalék kedvezményt biztosítanak.
• 12-16 év között a pótágyon alvó gyermek részére 20 százalék kedvezményt adnak az étkezések díjából.

Családi nyaralás állatok közt

A tiszaszőlősi Szőlőszem Farm szuper hely, főleg sok gyerekkel. Közel a Tisza-tó, van saját állatfarmja, de élményfürdőben is csobbanhatunk, és rengeteg programlehetőség közül választhatunk a lovaglástól a hajókázáson át a quadozásig. Reggelire csupa saját készítésű finomságot szolgálnak fel: a kolbász, a sajt mind-mind itt készül.

Állatsimogató a Szőlőszem Farmon
Galéria: Top5 szálloda nagyobb gyerekekkel
(Fotó: szoloszemfarm.hu)

Ottjártunkkor a velünk tartó két nagyobb gyerkőc már hajnalban felkelt, hogy kimehessen megetetni az állatokat, utána a fűben szaladgáló kacsákkal és nyuszikkal játszottak egész nap. Nem mellékes az a szempont sem, hogy a nagycsaládosok is kényelmesen elférnek az apartmanokban. A kiszolgálás tökéletes, az emberek pedig nagyon kedvesek.

Árak
Szállás apartmanban: 25 000 forint/éj/apartman (apartmanonként maximum 9 férőhellyel)

Ellátás:
• 3500 Ft / Félpanzió (reggeli + 3 fogásos vacsora) Felnőtt
• 2150 Ft / Félpanzió (reggeli + 3 fogásos vacsora) Gyermek (3-10 év között)
• 0 Ft / Félpanzió (reggeli + 3 fogásos vacsora) Gyermek (0-3 év között)

Éljen Porci Berci!

A négycsillagos Naturmed Hotel Carbona Hévízen az önfeledt pancsolás és az egészségmegőrzés színtere lehet. Már a beltéri medence is szimpatikus, kedvencünk mégis a szálloda hatalmas, 4,6 hektáros, szépen gondozott kertje. Itt a kültéri medencék mellett elég hely marad a játéknak és a különböző szervezett programoknak is. Ilyen például a Porci Berci képzés. Ha valaki nem tudná, Porci Berci a legnagyobb és legerősebb porckorongunk, valamint főszereplője a gerinciskola nevű képzésnek, melyet egészségmegőrző programként kifejezetten kisiskolásoknak fejlesztett ki két gyógytornász. Magyarországon a Carbona az egyetlen hotel, ahol ilyen foglalkozást tartanak gyerekeknek.

Akik hosszabb ideig tartózkodnak itt, elvégezhetik az egész tanfolyamot, ami napi két foglalkozásból áll. Ezen a gyerekek és persze szüleik játékos módon tanulhatják meg, milyen a helyes testtartás az iskolában, hogyan emeljünk fel nagyobb súlyokat, egyszóval hogyan őrizzük meg gerincünk egészségét. Mindezt kreatív játékokkal, ötletes munkafüzetbe vezetve a feladatokat. A program nemcsak rendkívül hasznos, de a játékos házi feladatok és a mindennapi foglalkozások lekötik és szórakoztatják is a gyerkőcöket. Emellett a családoknak az idén bevezetett Nyári Családi Kuponfüzet is elég csalogató lehet, amivel számos kedvezményben részesülhetnek a nyaralás alatt.

Hangulatos kert a Hotel Carbonában
Galéria: Top5 szálloda nagyobb gyerekekkel
(Fotó: NaturMed Hotel Carbona)

A barátságos személyzettel és remek programokkal rendelkező hotel gyenge pontja, hogy a hetvenes évek végén épült. És bár 2010-ben felújították, a szobák még mindig kissé lelketlenek: sárgásbarna, lehangoló kárpitok, retro kiegészítők jellemzik, és műanyagbútorok vannak a teraszon. De úgy tudjuk, hamarosan felújításon esnek át a szobák is, így hamarosan búcsút inthetünk a szocreál hangulatnak.

Árak

Szállás félpanzióval 24 950 forint/fő/éj-től

Gyerekkedvezmény:
• 0-10 év: ingyenes
• 10-14 év: 10.500 Ft / éj, félpanzióval, pótágyon

Családi nyaralás csomag: felnőtteknek 99.600 Ft / fő / 6 éj félpanzióval (a gyerekkedvezmény itt is igénybe vehető)

Duna-parti wellness hotel az egész családnak

A Dunakilitinél, közvetlenül a Duna-parton található négycsillagos Diamant Hotel Szigetköz fontosnak tartja, hogy a család minden tagja jól érezze magát, ha náluk száll meg. A gyerekeket beltéren játszósarok, a szálló öt hektáros parkjában pedig óriási játszótér és kisállatsimogató várja.

Játszótér idilli környezetben a Diamant Hotelben
Galéria: Top5 szálloda nagyobb gyerekekkel
(Fotó: diamanthotel.hu)

Emellett kerékpárt kölcsönözhetünk, vagy strandolhatunk a kültéri medencében és a beltéri uszodában, ahol szintén sok játék várja az aprónépet. A fentiek mellett vízibiciklizni, horgászni, labdázni, csónakázni is lehet, de még búvároktatásra is benevezhet a család. Ünnepnapokon különböző kül- és beltéri programokkal szórakoztatják a gyerekeket, amíg a szülők a wellnessben pihennek.

Árak
Családi apartman 53.000 Ft/éj/lakás, klasszikus szoba 14.900 Ft/fő/éj, pótágy 9.900 Ft, félpanzió 4200 Ft

Gyerekkedvezmény:
• 0-4 éves korig ingyenes, amennyiben a szülőkkel egy szobában kerül elhelyezésre pótágyon.
• 4-12 éves korig féláron, amennyiben a szülőkkel egy szobában kerül elhelyezésre pótágyon.

Kalandok a fa tetején

A négycsillagos Tisza Balneum Thermal Hotel Tiszafüreden várja tágas, gyönyörű környezetben kialakított apartmanházaival a nagyobbacska gyerekekkel utazó családokat. Mivel az apartmanházak kétszintesek, a hálószobákat pedig egy szűk lépcsőn kell megközelíteni, az egészen pici gyerekekkel nem igazán ajánljuk ezt a fajta szállást. Az iskolás korúak viszont rettentően fogják élvezni a szállodával szemben található Robin KalandSzigetet. Hazánk egyik legjobban felszerelt kalandparkjában több mint 18 hektáron olyan játékokkal találkozhatnak, mint a 140 akadályból és különböző nehézségű szintekből álló erdei kötélpálya, vagy a 15 méter magas mászófal. Innen, a mászótoronyból indul egy 300 és egy 400 méter hosszú kötélcsúszda.

De nem csak ez jelenthet egyedülálló élményt, hanem a lombkorona szintjén elhelyezkedő tanösvény is, amely a Tisza-tó élővilágának csak nehezen megközelíthető részét mutatja be. Az élményparkból az olyan vizes mókák sem maradhattak ki, mint a vízikenguru, a vízicsopper vagy a zorb. Ez utóbbi egy 3 méter magas, kétrétegű, áttetsző gömb, aminek a belsejébe hevederekkel rögzítik be a delikvenst, aki így gurul a gömbben. Aki a körhintát nem bírja, annak ezt sem ajánlanánk – vontuk le a következtetést, mikor itt jártunk.

Tisza Balneum Hotel - családi apartmanházak szép környezetben
Galéria: Top5 szálloda nagyobb gyerekekkel
(Fotó: mimi / Travelo)

Szintén jó program a közelben az Ökocentrum Poroszlón. A szállodától pár perces autóútnyira fekszik a Tisza-tavi Ökocentrum, ami 10 hektáron mutatja be a Tisza-völgy gazdag élővilágát: madarak, halak, hüllők, kétéltűek, emlősök és mikroszkopikus lények népesítik be a parkot és az épületet. Itt található a kontinens legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, amiben 40-féle hazai hal mellett közel 15 kétéltű- és hüllőfajt mutatnak be. A különleges víz alatti alagút falán át láthatjuk a cikázó halakat, és azt is, ahogy a viza – ez az egykoron hazánkban élt halóriás – ma sem kicsi, akár 2 méteres példányai úszkálnak.

A vízi sétányon a víz fölött 1500 méter hosszan vezet az út a különböző madárvártákhoz és kilátóhelyekhez. Az épületben a vidrák hétköznapjaiba nyerhetünk betekintést, de akár etethetünk halakat, láthatunk kormoránetetést, mocsári teknősöket és szitakötőházat is. A tutajos tó és a rönkfa játszótér szuper szórakozás lehet a gyerekeknek, de a család GPS-es csónaktúrán is részt vehet. Este aztán jól esik a kiadós kirándulás után megmártózni a szálloda aprócska belső, és nagyobb külső, termál vízzel töltött medencéiben – egyik sem az az igazi gyerekpancsoló, de ha már választani kéne, akkor a külsőt javasolnánk.

Árak
Szállás félpanzióval 21.000 Ft/fő/éj-től

Gyermekkedvezmény:
• 0-6 éves korig (2 felnőttel egy szobában) ingyenes
• 6-12 éves korig (2 felnőttel egy szobában) féláron

Tisza-tavi vakáció csomag félpanzióval 104 300 forint/fő/7éj. A csomag 1 óra kenubérlést, 1 óra biciklibérlést, 1 alkalommal Tisza Tavi Vízi Sétány tanösvénylátogatást és hajókirándulást, 1 alkalommal Robin Kalandsziget egész napos belépőt, 1 alkalommal a Ökocentrumba egész napos belépőt tartalmaz. A gyermekkedvezmény itt is igénybe vehető.

 +1 Tipp: A tökéletes szálloda, ha lóbolond a gyerekünk

Szépalmapuszta – az Esterházy család egykori ménesbirtoka, – a Magas-Bakony erdőségeiben, a Kőris-hegy szomszédságában található. Kanyargós erdei út vezet fel ide Zircről. Ezen az idilli helyen található a Szépalma Hotel, amit a nyugalomra és a természet közelségére vágyó családoknak találtak ki. A gyerekeket leginkább az itt lakó állatsereglet fogja levenni a lábáról. Vannak mangalicák, szürke marhák, mókusok és lovak. Ez utóbbiakkat nemcsak nézni vagy simogatni lehet, hanem lovagolni is indulhatunk.

A kisebbeket lovastáborokkal várják, a nagyobbak és a felnőttek akár túrázhatnak is egy nagyot lóháton a gyönyörű tájban. Persze akkor sincs gond, ha a gyerek inkább kézműves típus: festhet, gyurmázhat, rajzolhat a számtalan nekik szervezett program egyikén. Hab a tortán a személyzet nyitott, segítőkész hozzáállása, így a nyaralás tényleg gondtalan lehet a Szépalmában. Bónusz, hogy térerő is csak a szállodától háromszáz méterre van, így az elvonulás garantált.

Árak
Szállás kétágyas szobában, reggelivel 14 750 Ft/fő/éj-től

Gyerekkedvezmény:
• 6 éves korig a gyermekek elhelyezése a szülők szobájában pótágyon ingyenes
• 6-12 éves korig reggelivel szülők szobájában pótágyon 6.000 Ft / éj.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek