Nézzen helikopterből pucéran kiugráló embereket!

Augusztus 13-19. között Siófok egén pucér, illetve szárnyas ruhában repkedő emberekre lehetünk figyelmesek. Nem kell megijedni, csupán extrém sport bajnokságot tartanak a repülőtéren.

Hatodik alkalommal rendezik meg Magyarországon a nemzetközi szárnyas repülőruha fesztivált és bajnokságot, húsz ország több mint száz indulójával. A versenyt az nyeri, aki a négyezer méter magasan repülő helikopterből kiugorva minél messzebbre repül vízszintesen a levegőben. A kétszáz kilométer per órás sebességgel száguldó sportolók madárként szárnyalva próbálják leküzdeni a természet korlátait.

Speciális ruhában repkednek
Galéria: WingsuitBoogie
Fotó: Positive Communications

2012. augusztus 13-19. között rendezik meg a Wingsuit Boogie, azaz a szárnyas repülőruha fesztivált és versenyt. A világszínvonalú, extrém rendezvény a Siófok-Kiliti repülőtéren zajlik. A sportolók speciális ruhában állnak rajthoz, azaz ülnek helikopterre, majd abból kiugorva minél messzebbre igyekeznek eljutni. A verseny célja, hogy kiderüljön, egy bizonyos magasságvesztés alatt ki repül a legtávolabb vízszintesen, az ugrásokat GPS segítségével mérik. A résztvevők háromféle kategóriákban indulhatnak, felszereléstől függően.

A naked tracking kategóriában maximum egy térd fölé érő rövidnadrág engedélyezett, felső részen pedig semmi. A nőknek melltartó használata nem kötelező, de nem is tiltják. A tracking versenyszámban szárnyfelülettel nem rendelkező speciális csúsztató kabátban és nadrágban lehet elindulni, míg a wingsuit nevű számban szárnyas ruhában lehet ugrani. A három kategóriát külön díjazzák, nemtől függetlenül. A nemzetközi verseny összdíjazása 1400 euro.

A melltartó azért nincs tiltólistán
Galéria: WingsuitBoogie
Fotó: Positive Communications

A reggel kilenctől napnyugtáig tartó versenyek mellett dj-k zenélnek, sétarepülésen lehet részt venni, de lesz borkóstoló, szabadtéri buli, tollaslabdázás, ping-pongozás is. A nagy melegen a helyszínen egy kicsi medencében, illetve a rendezvény helyszínétől nyolc kilométerre található siófoki Aranyparton lehet enyhíteni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek