Családokra összpontosít a hévízi Hotel Carbona

A remek wellness- és fitneszprogramok, no meg a szálloda gyönyörű kertje levett minket a lábunkról, amikor a retronosztalgikus érzéseket keltő hévízi Hotel Carbonában jártunk. A Travelo újabb szállodáról mondja meg a frankót.

Komoly hírneve ellenére nem szerettünk bele a hévízi Hotel Carbonába első látásra. Amikor a kissé szocreál, barna műmárvány oszlopos térből felballagunk elfoglalni a szobánkat, szinte elveszünk a labirintusszerű folyosókon kószálva.

Forrás: Travelo

Persze ne legyünk igazságtalanok, régi szálló ez, a hetvenes években szénbányászok szakszervezeti üdülőjének épült, innen a Carbona név. Azóta viszont számtalan újításon, átépítésen ment keresztül, hogy mai formáját elnyerje. Valószínűleg ebből fakad az épületnek az a labirintus jellege, amivel még a második napon sem merném megtippelni, hogy éppen melyik folyosón és egyáltalán hova igyekszem. Mondjuk, ez a része kifejezetten tetszik a hotelnek. Ha én lennék a rendezvényszervező, építenék erre valamilyen kincskereső játékot a gyerekeknek, bár már most jelzem, hogy ebben az esetben igényt tartok a játék jogdíjára.

Amúgy is erre hajaz idén a Carbona, nyitni a családosok, kisgyermekesek felé sok programmal, kedvezménnyel. Hát igen, egyelőre, ahogy a vendégeket elnézem, tényleg 50-pluszosok lakják be a hotelt, de mivel a szálló lakói 70 százalékban külföldek, mégsem lehangoló a dolog, mert valami miatt a hetvenéves német néni tud mosolyogni a liftbe beszálláskor.

Éljen Porci Berci!

A kertbe kiérve nagyon kellemes meglepetés fogad. Egyrészt a hotel 4,6 hektáros területen fekszik, mely egy nagy medencés, szépen gondozott kertrészből áll, másrészt a fűben kis csoport ücsörög előadást hallgatva. Kiderül, Porci Berci-tornán vesznek épp részt. Nos, ha valaki nem tudná, Porci Berci a legnagyobb és legerősebb porckorongunk, valamint főszereplője a gerinciskola nevű képzésnek, melyet egészségmegőrző programként kifejezetten kisiskolásoknak fejlesztett ki két gyógytornász. Magyarországon amúgy a Carbona az egyetlen hotel, ahol ilyen foglalkozást tartanak gyermekeknek.

Akik hosszabb ideig tartózkodnak itt, elvégezhetik az egész tanfolyamot, ami napi két foglalkozásból áll. Ezen a gyerekek és persze szüleik játékos módon tanulhatják meg, milyen a helyes testtartás az iskolában, hogyan emeljünk fel nagyobb súlyokat, egyszóval hogyan őrizzük meg gerincünk egészségét. Mindezt kreatív játékokkal, ötletes munkafüzetbe vezetve a feladatokat. Na ezért a programért csillagos ötös a hotelnek, nemcsak mert rendkívül hasznos (én például tegnap kaptam a Porci Bercim alá három szteroid injekciót), hanem mert a játékos házi feladatok és a mindennapi foglalkozások megóvják a gyerekeket az unalomtól és a hotelben való idegtépő nyűglődéstől.

Forrás: Travelo

Fitneszprogramok minden mennyiségben

Amúgy tényleg el lehet úgy tölteni pár napot a Carbonában, hogy akár ki sem teszi az ember belőle a lábát, és ahogy megtudtam, ez elég általános is a vendégek körében, bár a Hévízi tó csak párszáz méterre található. A szálló saját termálforrással is rendelkezik, ami köré antik hatású fürdőt építettek. Itt két termálmedence és két pezsgőfürdő is található, meg a manapság már szinte kötelező Kneipp-taposó, amelyben hideg vízben, kavicsokon lépdelve javíthatunk lábunk állapotán. Nekem mégis az uszoda tetszett jobban, igazán hangulatos, mert a kertre néz, tízig nyitva van és esténként fényárban úszik. A 25 méteres medencét egyébként nem csak a szállóvendégek használhatják: 4200 forintért bárki kipróbálhatja az uszodát, az élményfürdőt és a szaunarészleget is.

A szálló legjobb része pedig egyértelműen a fitneszterem, nemcsak azért mert barátságos, jól felszerelt, és külön streching szoba is tartozik hozzá nyújtókerettel, hanem mert egy nagyon hangulatos pitypangos kertre nyílik, ahová nyáron pingpongasztalokat tesznek ki, a gyerekeknek pedig focimeccseket és petanque-ot szerveznek. Ilyenkor tavasszal szerintem olvasgatni is itt lehet a legjobban, szóval eldugott romantikus kis kertként is funkcionálhat, olyan szép platánfa áll benne.

A csoportos tornák nagyrészt a tükrös tornateremben zajlanak, ahol akár egyetlen vendégnek is megtartják az órákat. Pilatestől elkezdve a gerinctornáig széles a választék, de egyéni gyógytornára is lehetőség van. Muszáj kiemelnem, hogy a szálloda vezető gyógytornásza egy tündér; aki gyógytorna vagy fitneszprogramok miatt látogatna a hotelba, az mindenképpen jól fog járni. Wellness és fürdőkezelések közül is bőven lehet válogatni. Ezek ugyan fizetős szolgáltatások, egy 60 perces gyógymasszázs például 13 ezer forintba, egy 20 perces karcsúsító algás fürdő 5 ezer forintba kerül, de vannak olyan speciális csomagjai a hotelnek, amelyek eleve tartalmaznak wellness illetve gyógykezeléseket is.

Élvezzük a kertet és a közösségi tereket

Bár nem ez a hotel fő profilja, de igyekeznek mozgáskorlátozottak számára is programokat találni. A földszinten két, speciálisan kerekes székesek számára kialakított szoba is található. A közösségi terek közül még az ebédlőt érdemes kiemelni, ahol gazdag svédasztalos reggelit kaptunk, és az egyedi hangulatú Platán kávézót, amit egy platánfa köré építettek. Nekem a hotel kis eldugott kertjei tetszenek a legjobban, sok intim tér van benne, ahol le lehet ücsörögni, kávézni, beszélgetni.

Emiatt barátságos a hotel, a szobák azonban kissé lelketlenek: sárgásbarna, lehangoló kárpitok, retro kiegészítők, műanyagbútorok a teraszon. Úgy tudjuk, hamarosan felújításon esik át a hotel, így hamarosan búcsút inthetünk a szocreál szobáknak.

Forrás: Travelo

Négy csillagos hotelnél elvárható lenne az is, hogy a fürdőszobákban legyen tusfürdő és sampon, de nincsen, a szappantartónkból pedig kifogyott a szappan. A minibárban pár olcsóbb ital, semmi rágcsálnivaló, de az is zavaró, hogy a wifi nem jön be minden szobában. Erre megoldásként ott van a recepció melletti internetsarok, ahol fizetős gyorsabb, vagy ingyenes lassabb internet közül választhatunk.

A retro enteriőrök egyértelműen arra arra sarkallják a vendéget, hogy ne egész nap az ágyban fetrengjen, hanem részt vegyen a programokon, melyekben tényleg erős a Carbona. Bár kétlem, hogy a szálloda vezetése egy szociálpszichológus bevonásával, tudatosan próbálná így hozzásegíteni vendégeit társas kapcsolatok kiépítéséhez.

Kinek ajánljuk a Hotel Carbonát?

- Akik nemcsak a szobában vagy medenceparton lazulnának, hanem igénylik a sport- és wellness programokban gazdag aktív kikapcsolódást, avagy speciális gyógykezelésekre vágynak egy családias hangulatú, barátságos szállodában.

- Akik szeretnek arborétumszerű kertben ücsörögni.

- Akik szépen kivilágított medencében úsznának esténként.

- Akik családostul jönnének nyaralni, ők az idén bevezetett nyári családi kuponfüzettel számos kedvezményben részesülhetnek.

Árak:

A standard kétágyas szoba ára főszezonban 49 900 Ft, mely félpanziót, a medencék használatát, a csoportos sportprogramokat, valamint a fitneszterem használatát tartalmazza.

Gyógy- és wellness kezeléseket igénylőknek érdemes inkább a csomagok közül választani, a Hévízi Életerő Program például 7 éjszakára 126 ezer forint, mely orvosi konzultációt és egészségmegőrző kezeléseket is tartalmaz.

Családoknak kínálják a Családi nyaralás csomagot, mely 6 éjszaka szállást tartalmaz félpanzióval fejenként 99 600 forintért, gyerekeknek 10 év alatt ingyenes, 14 éves korig pedig pótágyon 10 900 forint éjszakánként. Az árban benne foglaltatik a a medencék használata, a csoportos sportprogramok, valamint a fitneszterem használata is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek