Barlangfürdő, sódombok és pucér szauna

Az öt legjobb hazai wellness hotel. Városi fürdőre épült gigantikus wellness részlegben tombolhat, vagy bensőséges hangulatú fürdőrészlegben is pihenhet. A Travelo összegyűjtötte Magyarország öt legjobb wellness hotelét.

Wellness hotelben tespedni, vagy nagyon is aktívan kipihenni a hétköznapok fáradalmait mindig klassz dolog. Nyáron a változatos medencék, télen a termálvíz és a remek szaunák biztosítják a legfőbb vonzerőt. No meg a szépítő kezelések, hangulatos pihenőterek és frissítő edzések. Magyarországon pár éve gombamód szaporodni kezdtek a wellness szállodák, és már csak az nem hirdette magát ezen a címen, aki még egy kacsaúsztatót sem tudott felmutatni a kertben.

Szerencsére azért jócskán találunk a dömpingből messze kimagasló minőségű helyeket gyönyörű fürdőrészlegekkel, és minden földi jóval, ami a kényeztetéshez kell. Most bemutatjuk öt kedvenc hazai wellness szállónkat. A hotelek sorrendje nem jelent értékítéletet, bármelyikben gondolkodás nélkül csobbannánk, ha úgy adódna.

Őszi-téli kalandok Tokaj hegyalján

Az ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcalon, Tokajtól tíz kilométerre fekszik. A klasszikusan elegáns hotel kiemelkedő konyhával, saját borospincével, hangulatos télikerttel és egy csodás wellness részleggel várja a vendégeket. Igaz, akármennyire is szuper helynek tartjuk, inkább az őszi-téli időszakban látogatnánk el ide szívesen a kültéri medence hiánya miatt. Akkor viszont nagyon!

Az Andrássy Rezidencia Wine & Spa wellness részlege
Galéria: Top5 spa
(Fotó: Travelo)

 Az úszómedence és a jakuzzi mellett egy bensőséges hangulatot árasztó, alulról színes fényekkel megvilágított barlangfürdőt is kialakítottak a wellness részlegben – itt ez a kedvencünk. Persze szaunavilág is van: száraz-, infra- és gőzszaunák, sókamra, élményzuhany-kabinok sorakoznak. A wellness részleg második emeletén a kezelők kaptak helyet, ahol tokaji szőlőszemekből készített krémekkel és fürdőkkel kényeztetik a vendégeket. Az emeleti szobákból egy üveg tolóajtón keresztül juthatunk ide, és innen lehet lemenni a medencékhez. A földszinti szobákból pedig egyenesen a fürdőrészlegbe jutunk, így bármelyik szinten lakjunk is, a wellness csak pár lépésnyire lesz.

Árak

Kétágyas szobát jelenleg 17 000/fő/éjtől ártól foglalhatunk, ebbe bőséges büféreggeli és korlátlan wellness használat tartozik.

 Világszínvonalú kényeztetés saját termálkúttal

A sárvári ötcsillagos Spirit Hotel Thermal Spa neve valószínűleg nem cseng ismeretlenül azok számára, akik egy kicsit is érdeklődnek a hazai wellness hotelek iránt. A műfajban az egyik legjobbnak tartott szálloda saját gyógyforrással is rendelkezik. A gyógyvíz jótékony hatásait a legelegánsabb itthoni wellness részlegben élvezhetjük. A termál részleg mellett egy élményfürdőt is találunk itt, jópofa körbe-körbe sodró medencével és más élményelemekkel. A sportosabbakat egy nagy úszómedence várja. Illetve télen-nyáron hódolhatunk a kültéri strandolás élvezetének: nyáron a külső élménymedence, télen a finom meleg termálmedence biztosítja a megfelelő környezetet a mókához.

A Spirit Hotel kültéri medencéje
Galéria: Top5 spa
(Fotó: Travelo)

 Negatívum lehet, hogy a Spirit wellness részlege olyan szempontból talán túl szépre is sikerült, hogy elriaszthat olyanokat, akik inkább feszengenek ilyen környezetben, és azt gondolják, hogy ilyen szép helyen "viselkedni" kell, így pedig nem tudják rendesen kipihenni magukat. Megnyugtatásul: iktassanak csak be egy délutáni szundit a fantasztikus baldachinos pihenőágyak egyikén, senkit nem fognak vele zavarni, ezt garantáljuk! A remek szaunasziget meglepetést okozhat azoknak, akik nem szoktak hozzá a natúr szauna élményéhez – ottjártunkkor újságírónkat is a pucérkodás hozta leginkább zavarba. De ezektől az apróságoktól eltekintve a hely remek, az ellátás bőséges és minőségi, a wellness pedig este tíz óráig tart nyitva, így még vacsora után is csobbanhatnak egyet.

Árak

Kétágyas szobát jelenleg 33 600 forint/fő/éj ártól foglalhatunk, ebbe bőséges büféreggeli és vacsora, illetve korlátlan wellness és fitneszterem használat tartozik.

 Óriási fürdő sódombok tőszomszédságában

A négycsillagos, Egerszalókon található Saliris Resort wellness részlege messze földön a legnagyobb: alapterülete tízezer négyzetméter. A szálloda tizenhét medencével, illetve különböző gyógy- és wellness szolgáltatásokkal és izgalmas szauna-ceremóniákkal várja vendégeit. Külön kuriózumnak számítanak a fürdőt körülvevő sódombok, melyekhez hasonló természeti képződmény a világon csak két helyen található: Törökország ázsiai részén Pamukkaléban, valamint az egyesült államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban, Európában pedig egyedülálló.

A sódombokat a föld mélyéből feltörő termálforrásból lefolyó víz hozza létre. A 65-68 C◦-os ásványi anyagokban igen gazdag gyógyvízből kiváló sók folyamatosan építik az impozáns látványt nyújtó csipkézett, fehér képződményeket. A nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium hidrogén karbonátos gyógyvíz, melynek metakovasav tartalma is jelentős, a kénes gyógyvizek kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta – írja a hotel honlapja.

A különleges természeti környezet, és a remek gyógyvíz miatt kiemelkedő szállodának azonban vannak negatívumai is. A fürdő nagy alapterületében rejlik ugyanis a hátránya: mivel a hotel a városi fürdőre épült rá, a szálló vendégeinek osztoznia kell mindazokkal, akik belépőt váltanak a fürdőbe. Ezzel megszűnik az az intimitás, amit a legtöbben megkívánnak, ha szállodába mennek pihenni.

Árak

Kétágyas szobát jelenleg 29 000 forint/fő/ 2 éj ártól foglalhatunk, ebbe félpanziós ellátás, illetve korlátlan wellness és fitneszterem használat tartozik.

 Ötcsillagos luxus szintipoppal fűszerezve Hévízen

Az ötcsillagos Lotus Therme Hotel & Spa-t Hévíz legexkluzívabb wellness szállodájának tartják. Külső és belső medencékkel, jakuzzival, finn- és infraszaunával, és gőzfürdővel rendelkezik háromezer négyzetméteren. Kedvencünk a szabadtéri szaunaház, ami külön fantasztikus télen, amikor egyből a hóba lép ki az ember.

A Lotus Therme Hotel kültéri medencéje
Galéria: Top5 spa
(Fotó: Travelo)

 Akárcsak a Spirit Hotelben, itt is este tízig tart nyitva a wellness részleg, ami remek dolog. Azt viszont tudni kell, hogy esténként hattól tízig szintipop zene mellett lehet fürdeni, ez viszont nem mindenkinek a szíve csücske.

Árak

Kétágyas szobát jelenleg 19 000 forint/fő/éj ártól foglalhatunk, ebbe félpanziós ellátás, illetve korlátlan wellness használat tartozik.

 Balatoni panoráma hibátlan wellness részleggel

A vonyarcvashegyi Zenit Hotel festői környezetben, egy domboldalon várja vendégeit, gyönyörű panorámával a Balatonra, és a környező vidékre. A modern szálloda wellness részlege hangulatos, feszített víztükrű úszómedence található benne, szép kilátással a tájra. Ha ügyesen választjuk ki az úszás időpontját, napsütötte medencében lubickolhatunk.

A Zenit Hotel medencéje
Galéria: Top5 spa
(Fotó: Travelo)

 Emellett jakuzzi, egy ízléses szaunavilág, jégkabin, gőzfürdő, merülőmedence és kültéri napozóterasz található itt. Ez utóbbit egy üvegfal választja el a benti résztől. Ha valamire panaszunk lehet, az az, hogy az úszómedence és a szeparált pihenő rész hiánya miatt kevésbé lehet relaxálni, inkább az aktív pihenésé a főszerep.

Árak

Kétágyas szobát jelenleg 27 550 forint/fő/éj ártól foglalhatunk, ebbe félpanziós ellátás, üdvözlőkoktél, illetve korlátlan wellness- és fitneszterem-használat tartozik.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek