Gólyák nyomában Béda-Karapancsán

Szeretne látni gólyát, barna kányát, szürke gémet, jégmadarat? Mindezt egy kenuból? Önnek találták ki a Duna-Dráva Nemzeti Park programját.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa Tájegységén van hazánk rétisasok és fekete gólyák által egyik legsűrűbben lakott területe. A háborítatlan ártéri erdők mélyén zavartalanul pihennek meg a kis és nagy kócsagok, kanalas gémek. Ligeterdeiben kockás liliom, jerikói lonc és fürtös gyűrűvirág is előfordul. A mocsárrétek, legelők növényei a réti iszalag és a mocsári aggófű. Ebbe az idilli környezetbe várják a természetbarátokat a nyár folyamán több alkalommal is egy kis kenuzásra, madárlesre és múzeumozásra.

A találkozó reggel kilenc órakor, a Mohácstól délre fekvő Kölkeden, a Fehér Gólya Múzeumnál. Innen a résztvevők saját autóikkal juthatnak el a Nemzeti Park Igazgatóság munkatársának felvezetésével a kenutúra indulási helyére. A kenutúrán szakvezető mutatja be a Duna egykori főágát, a Külső-Bédát. Kis szerencsével a híres és színes ártéri madárvilág képviselőit is meg lehet pillantani: barna kányát, szürke gémet, jégmadarat.

A kenutúra után a csapat visszatér a Fehér Gólya Múzeumba 11 órára. A 2002-ben létesült múzeum egyetlen faj – a fehér gólya – köré szervezte tárlatát. A látogatók megismerkedhetnek a fehér gólyák életével: érdekes részleteket tudhatunk meg a fészkelési szokásaikról, táplálkozásukról, vonulásukról. A program délben ér véget.

Hasznos információk
dőpontok: július 28., augusztus 4., augusztus 11., augusztus 18., augusztus 25.
Találkozási pont: Fehér Gólya Múzeum, Kölked, Széchenyi u. 1.
Utazás: egyénileg, saját gépjárművel. A helyszínen kerékpárbérlési lehetőség van.
Szúnyogok és kullancsok elleni védekezés javasolt; sapka, naptej használata ajánlott.
Részvételi díj: 2-14 éves korig 1900 Ft/fő, 14 éves kor felett: 2200 Ft/fő Maximum létszám: 40 fő, egyéni turisták részére.
Elérhetőség: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, Rittlinger Nikoletta, tel.: 30/846-6020
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek