Kerékpározzon hegynek lefelé itthon is!

Megnyílt hazánk első felvonós bringaparkja. Profik és kezdők egyaránt gurulhatnak itt, de kirándulni is lehet, és a sípálya hüttéi is kinyitnak a nyárra. Mindez a Balatontól húsz kilométerre.

Nemcsak az olaszoknál lehet a sípályákon bicajjal garázdálkodni. Itthon is örülhetnek a műfaj szerelmesei: az eplényi Nordica Síaréna nyárra Bringarénává, vagyis a hegyi kerékpárosok paradicsomává alakult. A télen sífelvonóként üzemelő négyüléses Szent Sólyom a tavaszi-nyári időszakban kis átalakítás után alkalmassá vált kerékpárok szállítására is. A túrázók, kiránduló családok mellett így a bringások kényelmesen feljuthatnak a hegy tetejére – olvasható a síelők.hu hírlevelében.

Fotó: Szász Norbert / bringarena.comForrás: Travelo

 Panoráma pálya, gyermekpálya, cross country pálya és egy down-hill pálya is várja itt a sportolókat. Ez utóbbit az igazán edzett bringásoknak ajánlják. A közel 4 km hosszúságú panoráma túrapályának viszont bárki nekivághat, hogy élvezze a bakonyi erdő és a környék nyugalmát. Magyarországon kizárólag az eplényi Bringaréna pályáin élvezheti minden természetszerető ember hivatalosan is az erdőben való biciklizés élményét! – hívják fel a figyelmet az üzemeltetők.

A terepviszonyoknak megfelelő bringa híján sem kell lemondani a kalandokról, a helyszínen is lehet kerékpárt bérelni. Több mint harmincféle bicikliből válogathatunk, ezen kívül bukósisakok, protektorok, védőszemüvegek, túrabakancsok és túrabotok is rendelkezésre állnak. Kifejezetten down-hill-re alkalmas biciklik, cross-country pályához alkalmas mountain bike biciklik, valamint túra és gyermek biciklik is vannak.

Fotó: Peter Widmann / NorthfotoForrás: Travelo

 Aki a kerékpározás helyett inkább túrázna egy jót az erdő hűvösében, az is jól teszi, ha Eplénybe látogat. Tanösvények, és két 3,5 illetve 4 kilométeres túraútvonal várja az ide látogatókat. No meg a csodálatos balatoni látkép az Álmos-hegyi kilátóból. Aki megéhezett vagy megszomjazott, Holle Anyó Kunyhója és a Kemencés büfé kínálatából választhat odalent. Hétvégenként pedig a hegy tetején a panoráma Körbárban enyhítheti szomját. Mivel a Bringaréna csupán 20 kilométerre található a Balatontól, egy egynapos kiruccanásnak is remek lehet a nyaralás napjaiban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek