Muskotályos erőleves aszúszemes borpudinggal

Borozhatunk, tokajival készült fogásokat kóstolgathatunk, és még a wellness kezelések közben is aszút kennek ránk a június 28. és július 1. között megrendezésre kerülő borfesztiválon Tarcalon.

Neves tokaji borászatok mutatkoznak be június 28. és július 1. között természetes lelőhelyükön, a tokaji borvidéken, a tarcali Hatputtonyos Borfaluban és az ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine and Spa szálloda kertjében.

Szőlő Tarcalnálszabcsi / Indafotó

 "Ez a fesztivál az Andrássy Rezidencia kezdeményezése, amelynek egyik fő célja a helyi borászatok, a borrégió és a környék átfogó bemutatása a borkedvelő közönség számára" – mondta el Madarász Melinda a szálloda igazgatója. Korábban a Travelo is járt egyébként a remek szállodában, és azóta is visszavágyunk ide. Beszámolónkat itt olvashatja.

Nemzetközi elismerés Tokaj-Hegyaljának
Az Egyesült Államok egyik legjelentősebb szaklapja, a 700 ezer példányban megjelenő, 300 ezer online olvasóval büszkélkedő Wine Enthusiast Magazin a tíz leginkább meglátogatásra méltó borászati célpontja közé sorolta Tokaj-Hegyalját.

No, de vissza a borfesztiválhoz: több mint tíz neves pincészet képviselteti majd magát, akik bebizonyítják, hogy a tokaji borkínálat korántsem merül ki az aszúk repertoárjában, hiszen a vidék száraz borai legalább ugyanolyan olyan jók. Bemutatkozik a Dobogó Pincészet, a Hétszőlő Pincészet, az Erzsébet Pincészet, a Dereszla Pincészet, a Kikelet Pincészet, a Füleki Pincészet, a Bott Pincészet és a Patrícius Pincészet. Természetesen az Andrássy Pincészet sem maradhat ki a sorból, hiszen borospincéjük konkrétan a szálloda alatt található. A borok mellett pálinkázni is lehet majd, és a Mádi Sajtműhely kínálatába is belekóstolhatnak azok, akik megvásárolják a 2000 forintos belépőt. Ez tartalmaz egy tokaji borospoharat, és öt darab kóstolójegyet is.

Tarcalharis77 / Indafotó

 Aki nemcsak a borfesztiválra látogat el ide, hanem szobát is foglal, annak itt még korántsem ér véget a gasztro-kaland: az Andrássy Rezidencia Wine and Spa séfje a szálloda vacsoráját úgy állította össze, hogy a bor minden fogásban szerepet kapjon. Meg lehet kóstolni az aszús kacsamáj pástétomot, a szőlős, diós, kecskesajtos salátát, a tokaji borkrém levest, a muskotályos jérce erőlevest, a bortésztába burkolt harcsafilét, a grillezett csirkemell filét hárslevelű-mártással, a vörösboros pincepörköltet, a barátfülét tokaji paprikás mártással, az aranygaluskát tokaji boros vanília sodóval, és az aszúszemes borpudingot is.

Mivel a szálloda nevében nem csak a bor, de a spa is helyet kapott, a wellness élmények sem maradnak ki, ha ide látogatnak. Miután jót fürdőztek a kuckós wellness-részlegben, aszú tartalmú hatóanyagokkal kényeztethettik bőrüket – mert nem vicceltünk, mikor azt írtuk, hogy itt az arcunkra kenik a tokajit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek