Önkénteseket keres a tokaji termelői piac

Lelkes önkénteseket keres a havonta megtartott Tokaj-Hegyaljai Piac. A májusban második alkalommal rendezett vásárnak hatalmas sikere van, így most piacszervezői részfeladatok ellátására, és "infopontnál ücsörgésre" keresnek önkénteseket.

A piacot minden hónap második vasárnapján 10-15 óra között tartják a Sárga Borház parkolójában, kifejezetten helyi termelők és kézművesek közreműködésével, vagyis hegyaljai, zempléni, és borsodi árusok jönnek, néha hívnak majd vendégeket a környező megyékből.

Galéria: Tokaji piac májusbanFotó: Tokaj-Hegyalja Piac

 Mint már írtuk, ez annyit jelent, hogy a piacokról untig ismert termékek közül nincs töki pompos és kürtöskalács, viszont van mádi sajt, erdőbényei horgolt ékszer és Bodrog adta méz is

Májusban már több mint 60 környékbeli kézműves árus pakolta ki a portékait a Sárga Borház köré, és igazi, békebeli piaci hangulatban telt a nap. A helyszínt a 37-es út mádi leágazása után találjuk, a hegyoldalon álló sárga épület messziről látható. Bővebben az árusokról a piac saját oldalán olvashatunk.

A májusi piacon a gyerekek imádták a vödrökből eszkábált rusztikus körhintát, de volt borkóstoló, sajtverseny és ingyenes játszóház is. A következő piacot június 10-én tartják, és egyben megünneplik, hogy Tokaj-Hegyalja 10 éve a világörökség része. A nagysikerű piac most szervezői részfeladatok ellátására, és „infopontnál ücsörgésre" keres önkénteseket. Önkéntesnek jelentkezni a tokajhegyaljapiac@gmail.com címen lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek