Ingyenes bringatúra a Velencei-tónál

Kezdődik a kerékpáros szezon a nagy tavaink körül. Most szombaton a Velencei-tó, június 2-án a Balaton, szeptemberben pedig a Tisza-tó lesz a célpont.

Most hétvégén a Magyar Turizmus Zrt. részvételével a kétnapos Tour de Velencei-tó programsorozattal hivatalosan is kezdetét veszi a kerékpáros szezon a tónál. A családok és túrázók számára remek lehetőség a formába lendüléshez a PORT.hu Velencei-tavi túrája, amelynek 30 km-es távja ingyenes lesz május 12-én, szombaton.

Fotó: Martin Bursch / Müllner&Kálmán PRForrás: Travelo

 A 30 km hosszú bringás túra déli 12 órakor indul a velencei Drótszamár Kempingtől, és végig kijelölt kerékpárúton halad a Velencei-tó körül. A túrára az interneten előzetesen regisztráló első 2 000 fő ingyenesen kapja meg a részvételi csomagot, amely tartalmazza az indulás jogát, két frissítő állomást a túrán, könnyű ebédet a célban és emlékpólót is a rendezvényről.

A komolyabb kihívást kedvelőknek, szintén május 12-én, 70 és 110 km-es országúti távokat jelöltek ki a szervezők, érintve a Vértes legszebb részeit is. Majd május 13-án, a Velence-hegység ismeretlen, de gyönyörű tájain tekerhetnek az erdőkben a terepkerékpárosok 30 és 60 km-es útvonalakon. A két nap során, minden futam összes résztvevője jogosult az ajándék sorsolásokon való részvételre, ahol három kerékpár és több tucat bringás kiegészítő is gazdára talál, összesen 1,5 millió forint értékben.

Ezt követően a bicajos programsorozat következő állomása a Balaton lesz. Június 2-án kerül ugyanis megrendezésre a Tour de Pelso, Siófoki indulással. Szeptemberben pedig a Tisza-tavat lehet majd megkerülni, itt Poroszlóról indul a tekerés. Regisztráció és további információ a rendezvény honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek