» Közel

Ingyenes várnappal vár Simontornya

| | Nem érkezett még hozzászólás
A programok és a vármúzeum látogatása is ingyen lesz a Simontornyai vár napján. Kézművesek, hagyományőrző csoportok mutatkoznak be, és személyes fotókat is gyűjtenének a várról.

Hazánk legjobban épen maradt reneszánsz várában, Simontornyán, immáron második alkalommal rendezik meg a vár napját. Kézművesek, gyerekprogramok és zenei műsorok is várják a közönséget az ingyenes rendezvényen május 19-én.

Fotó: faterphoto / Indafotó

Ijászverseny, dudazene, hagyományőrző bemutató, de solymászat és táncház is lesz. Sőt, a vármúzeum kiállításait is ingyenesen lehet ezen a napon megtekinteni, és a vár 3D-s rekonstrukciójáról, és a várról készült képeket gyűjtő honlap eredményeiről is lehull a lepel.

Fotó: droupy / Indafotó

A programok 9-18 óra között kerülnek megrendezésre, további információt Simontornya város honlapján talál.

Személyes fotókat gyűjtenek a várról

A Simontornyai Vármúzeumot – történetének közel négy évtizede során – az ország és a nagyvilág számos részéről keresték fel kirándulók, akik fényképen is megörökíthették a várat. A simontornyaiak fotóalbumai is bizonyára sok érdekes képet őriznek az épületről. Ezek a felvételek egyedülálló forrást jelentenek a vár és környezete folyamatosan változó állapotának dokumentálásához, így helytörténeti érdekességükön túl a kutatók számára is érdekességekkel szolgálhatnak.

„A Simontornyai Vármúzeum felhívást intéz a simontornyai várat (is) ábrázoló, 2000 előtt hagyományos technikával készített fényképek összegyűjtésére. A képek ábrázolhatják az épület kívülről vagy belülről, annak bármely részletét, az itt zajlott rendezvényeket, de lehet akár olyan, személyeket ábrázoló felvétel is, amelyen a vár csak háttérként szerepel” - írják. A felvételeket folyamatosan várják oldalukra, a beküldött fotókat – ahogyan már említettük - a Simontornyai Vár II. Napján látogatóiknak is bemutatják.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.