» Közel

Megnyitott a margitszigeti víztorony

| | 1 komment
Ismét látogatható a margitszigeti víztorony, amely szerdától vetített képzőművészeti és fotótárlatokkal kiállítóhelyként, illetve körpanorámás kilátóként üzemel.

Az idén 101 éves víztorony pótolhatatlan adottsága a fővárosnak, a Margitsziget jelképe - mondta el az épületet újra megnyitó Tarlós István főpolgármester. Hozzátette, hogy a hazai vasbeton-építészet egyik első emlékének számító víztorony kívülről ugyan felújításra szorul, de fel sem merült a főváros vezetésében, hogy emiatt megváljon az épülettől.

Bán Teodóra, a víztornyot üzemeltető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója közölte: a műemlék épületben harmincöt projektort helyeztek el, ezek összesen egy óra időtartamban három kiállítást vetítenek a belső falakra.

A földszinten Kovács Ferenc programozó animációs képei, az első emeleten Mervai Márk margitszigeti és budapesti fotói láthatók, míg a második szinten Jankovics Marcell Az ember tragédiája és Ének a csodaszarvasról című animációs filmjeinek képeit tekintheti meg a közönség. Az erkélyek szintjén, a sziget fái felett 360 fokos kilátás nyílik Budapestre.

Bán Teodóra az MTI-nek elmondta, hogy a kiállítások a szezon végéig tekinthetők meg. Mint az ügyvezető megjegyezte, tervei szerint a víztorony felső részén, a víztartály helyén, csaknem 40 méter magasságban a jövőben kávézó üzemel majd, ennek megvalósításához a Szabad Tér Színház várja a látogatók adományait is.

A víztorony a Göncöl Alapítvány kezelésében volt 25 éven át, tavaly pedig a főváros tulajdonában lévő Szabad Tér Színház Kht. szerezte meg, írja a Viztorony.hu oldal. A felújítás során kezdetnek körbeépítették egy hatalmas sátorral (ami eltakarja a víztornyot), kiűzték a tartályszintről a galambokat, kipucolták a sok köbméter galambürüléket, beüvegezték a törött ablakokat.

A Csókterem szintjéig kifestették a víztorony belsejét, és itt a vas csigalépcső fa lépcsőfokait is lecserélték újra, valamint betettek néhány padot is, írja a Viztorony szerzője, aki nemrég bejárta az épületet. Az egész víztoronyban nagyon meleg és teljesen sötét van, lefedték az összes ablakot, és tucatnyi projektorral vetítenek a vásznakra, írja.

Az épület kívülről kissé szedett-vedett látványt nyújt, mivel ott, ahol a beton megrepedezett, lebontották a vasalásról. Így biztonságossá vált, de időszerű a homlokzat felújítása.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Villapark Várgesztes - Várgesztes Baráti társaságok és családok részére, kedvező ajánlataival kiváló helyszínt biztosít a 25 hektáron elterülő villapark 125 db nyolcszemélyes kétszintes Komfort és Aqua Plus Villája

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 14-15. nap
23 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Csenge és Attila két keréken 14-15. nap
23 napja
Martuska új galériát hozott létre
Szigliget
38 napja
dohonyiz élménybeszámolót írt
A látszat néha NAGYON csal!
42 napja

Blogok

Kétszersült Nemzeti ünnep Katalán területen

Videó az Independencia ünnepéről, amikor 1500 km-es sorfallal ünnepelnek a Pireneusok francia határától a D'Eltebre-ig.

Vojázs Útitársunk: Agatha Christie

A születésnapján járjuk be virtuálisan azokat a helyeket, melyek miatta is híresek!

Fapados Egynapos kanyar Londonba tízezerből

Már négyezerért vannak repjegyek, aki ügyes, bő tízezerből összehozhatja az egynapos kalandot.

Kéktúra Az Ablánci-malomcsárdától Szelestéig

Egy vadászlesen ülve nézni, hogy hogyan nő a fű - nincs is ennél pihentetőbb dolog a világon. Csak be ne tévedjünk a Bárnevolna majorba.

Itthon Októberi szüreti mulatságok

Az őszi szüreti ünnepségek, felvonulások remek alkalmat teremtenek a közös időtöltésre akár családdal, akár barátokkal vágunk neki az ország borvidékeinek.
Az itthon.blog.hu ajánlásávalitthon.blog.hu