» Közel

Megnyitott a margitszigeti víztorony

| | 1 komment
Ismét látogatható a margitszigeti víztorony, amely szerdától vetített képzőművészeti és fotótárlatokkal kiállítóhelyként, illetve körpanorámás kilátóként üzemel.

Az idén 101 éves víztorony pótolhatatlan adottsága a fővárosnak, a Margitsziget jelképe - mondta el az épületet újra megnyitó Tarlós István főpolgármester. Hozzátette, hogy a hazai vasbeton-építészet egyik első emlékének számító víztorony kívülről ugyan felújításra szorul, de fel sem merült a főváros vezetésében, hogy emiatt megváljon az épülettől.

Bán Teodóra, a víztornyot üzemeltető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója közölte: a műemlék épületben harmincöt projektort helyeztek el, ezek összesen egy óra időtartamban három kiállítást vetítenek a belső falakra.

A földszinten Kovács Ferenc programozó animációs képei, az első emeleten Mervai Márk margitszigeti és budapesti fotói láthatók, míg a második szinten Jankovics Marcell Az ember tragédiája és Ének a csodaszarvasról című animációs filmjeinek képeit tekintheti meg a közönség. Az erkélyek szintjén, a sziget fái felett 360 fokos kilátás nyílik Budapestre.

Bán Teodóra az MTI-nek elmondta, hogy a kiállítások a szezon végéig tekinthetők meg. Mint az ügyvezető megjegyezte, tervei szerint a víztorony felső részén, a víztartály helyén, csaknem 40 méter magasságban a jövőben kávézó üzemel majd, ennek megvalósításához a Szabad Tér Színház várja a látogatók adományait is.

A víztorony a Göncöl Alapítvány kezelésében volt 25 éven át, tavaly pedig a főváros tulajdonában lévő Szabad Tér Színház Kht. szerezte meg, írja a Viztorony.hu oldal. A felújítás során kezdetnek körbeépítették egy hatalmas sátorral (ami eltakarja a víztornyot), kiűzték a tartályszintről a galambokat, kipucolták a sok köbméter galambürüléket, beüvegezték a törött ablakokat.

A Csókterem szintjéig kifestették a víztorony belsejét, és itt a vas csigalépcső fa lépcsőfokait is lecserélték újra, valamint betettek néhány padot is, írja a Viztorony szerzője, aki nemrég bejárta az épületet. Az egész víztoronyban nagyon meleg és teljesen sötét van, lefedték az összes ablakot, és tucatnyi projektorral vetítenek a vásznakra, írja.

Az épület kívülről kissé szedett-vedett látványt nyújt, mivel ott, ahol a beton megrepedezett, lebontották a vasalásról. Így biztonságossá vált, de időszerű a homlokzat felújítása.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Apponyi Kiskastély Medina - Medina
 
Mini Toszkána tolnában. Az M6-os autópályától 6 km-re, Budapesttől 1 órára. Gondoskodás mint a nagymamánál volt vidéken, nyugalom, csend és madárfütty. Egy csepp éden a múltból...

rallymax élménybeszámolót írt
Csenge és Attila két keréken 18. nap
43 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 18. nap
43 napja
tantras élménybeszámolót írt
Mátyás Király lábnyomán! DT 17. nap
47 napja
tantras új galériát hozott létre
Budapest ostroma DT 17. nap
50 napja

Blogok

Világörökség Akié a fog, azé a hatalom

A Srí Lankai-i Kandy városa bővelkedik a furcsa érdekességekben. Pl. minden szerdán nyilvánosan megfürdetik a világhírű fogat.

Egyenlítő Fotó Budapest fényei reggel és este

Mervai Márk lenyűgöző fotói Budapestről.

Backpacking Az esernyők városa

Bergen elég drága, de esőben is izgalmas hely.

UtazOhm A Szerelemistennő legendája

A néhai indiai hercegnő állítólag egy gyönyörű thaiföldi strand melletti barlangban kísért.

ItthonBlog 5+1 szívmelengető vendéglátóhely

Helyek, ahol nem csak az ízek világraszólóak, hanem a mosolyok, az őszinteség és a lelkesedés is.
Az itthon.blog.hu ajánlásávalitthon.blog.hu