» Közel

Európai bölények a Budakeszi Vadasparkban

| | 1 komment
Három európai bölény érkezett Lengyelországból a Budakeszi Vadasparkba, ahol remélhetőleg családot alapítanak. A vadaspark számos izgalmas állatos programmal várja látogatóit hét közben is. Májusban még lesz egy utolsó éjszakai túra is a nyári szünet előtt.

Két nőstény és egy hím európai bölény érkezett vasárnap a Budakeszi Vadasparkba az Európai Bölény Fajmegmentő program részeként. Az állatok Lengyelországból érkeztek, és remélhetőleg hamarosan utódokkal is megajándékozzák a magyarországi vadasparkot. Az itt születő bölények később visszakerülnek Lengyelországba - mondta el az MTI-nek Mezei János, a Budakeszi Vadaspark marketingvezetője.

A parkban eddig is éltek kaukázusi bölények, de ilyen tiszta vérvonalú európai bölények először kerültek Budakeszire. Mezei kifejtette: minél több parkban és állatkertben élnek egyedek, annál nagyobb figyelmet kaphat a faj, így lehetővé válhat fennmaradásának biztosítása.

A vadaspark hétköznaponként kisállatsulival várja látogatóit, amikor a gondozók az állatok kifutóiban foglalkoznak velük, a sakáloknak, mosómedvéknek, borzoknak és nyesteknek különböző feladatokat kell megoldaniuk.

Hétvégén interaktív állatbemutatók várják a közönséget a Vadaspark színpadán, naponta több alkalommal is (11, 13 és 15 órakor). A bemutatók során a környezetünkben élő állatokat testközelből figyelheti meg és sok olyan részletet tudhat meg róluk, amit eddig nem is gondolt volna, áll a Vadaspark weboldalán. Szerepelnek a műsorban ragadozó madarak, kedvtelésből tartott madarak (papagájok, gerlék, kanárik, pintyek) és magyar kutyafajták is, minden hétvégén más. A részletes műsort a Vadaspark weboldalán találják.

Május 25-én lesz az utolsó éjszakai szakvezetés a tavaszi időszakban, melynek során, mint már írtuk, az állatok gondozói szórakoztató előadásban mondják el tapasztalataikat, és természetesen mindent tudnak az egyes állatokról.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
18 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
32 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.