Bűnügyi pletykák és eldugott csodák Budapesten

A főváros alternatív felfedezésére invitálnak hagyományteremtő célzattal május 5-én. Városfelfedezés gyerekeknek, bűnügyi pletykák, századfordulós paloták és budapesti hidak a programkínálatban.

2012. május 5-én rendezik meg, hagyományteremtől célzattal Magyarország első Kulturizmus Napját. Az alapötlet onnan származik, hogy pár éve elindult Budapesten néhány olyan kezdeményezés, amelyek bemutatják a város megszokottól eltérő, színfalak mögötti arcait.

Fotó: Facebook

Úgy gondolták, hogy ebben a fantasztikusan szép, és érdekes metropoliszban rengeteg kevésbé ismert érdekesség rejtőzik. Cselédlépcsős bérházak, titkos kertek, romkocsmák, száz éves villák, pincék, belvárosi templomtornyok, II. világháborús bunkerek, kazamaták és még ezer eldugott csoda. Aztán úgy érezték, összefognak, hogy az ideutazók és itt élők is még többen lássák mindezeket.

Ennek jegyében alakult meg a KULTURISTA – a Budapesti Alternatív Városfelfedezők Egyesülete. Az alapítók: a budapestUNDERGUIDE, az ImagineBudapest, a BudapestScenes és a UniqueBudapest. Bemutatkozó eseményük, a Kulturizmus Napja, amit a Magyar Turizmus Zrt. is támogat.

Fotó: Facebook

Május 5-én négy séta közül lehet választani, mindegyik díjköteles, és regisztrációhoz kötött. A két órán át tartó sétákon a gyerekeknek szóló városfelfedezés, a bűnügyi pletykák, a századfordulós paloták vagy a főváros hídjai kerülnek középpontba. A túrák diákoknak 500, felnőtteknek 1000 forintba kerülnek, és egységesen 15 órakor kezdődnek. Érdemes a regisztrációval sietni, a túrák létszámkorlátja elég alacsony (20-30 fő). Lelkes külföldieknek a a négyből két túra angol nyelven is elérhető.

További információt a rendezvény Facebook eseményénél találnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek