» Közel

Bicajos poptörténeti túra Budapesten

| | Nem érkezett még hozzászólás
A túrán idegenvezetők helyett a magyar poptörténet fontos személyiségei kalauzolják a résztvevőket. Az útvonal a Tabán Fesztivált, a Parkot és az Akvárium klubot is érinti. Az egyes helyszíneken a színfalak mögé is be lehet kukkantani.

Fedezze fel Budapestet két keréken a hazai poptörténet legendás, vagy a remények szerint idővel azzá váló helyszíneinek meglátogatásával, május elsején! A Majdnem Híres Rocksuli és a Budapest Bike 2009 óta szervezi poptörténeti-popkulturális városnéző kerékpártúráit Budapesten. A túrák érdekessége, hogy nem idegenvezetők beszélnek, hanem a magyar poptörténet fontos személyiségei, és a zeneipar működtetői személyesen mondják el élményeiket a helyszíneken.

A korábbi alkalmakkor beszélt már a két keréken guruló popturistáknak többek között Bródy János, Dj Palotai, az A38 koncertszervezői, Pándi Balázs a Fészek Klubban, Mátyás Attila (F.O. System) az egykori Fekete Lyuk előtt, de a túra része volt már építő-bontó karszalaggal az épülő Sziget Fesztivál is. Idén a koncertszervezők szervezetével, az Org4Org Egyesülettel közösen járják be a várost, régi és új koncerthelyszíneket látogatva meg.

Az állomások között lesz Budán az épülő Tabán Fesztivál 2012 helyszíne, a hamarosan nyitó nyári koncertkomplexum, a Park vagy a Gödörből átalakult Akvárium klub. A túrán résztvevőknek lehetőségük lesz belesni a színfalak mögé, és működés közben látni a legendás és vadonatúj koncerthelyeket, közben sok tanulságos sztorival gazdagodhatnak a magyar poptörténetből.

Akinek nincs kéznél kerékpárja, a Budapest Bike biztosít biciklit a túra időtartamára. A szervezők a külföldiekre is gondoltak, a tárlatvezetést szinkrontolmács fordítja majd angolra. Pihenni és frissítő italokat kortyolgatni a Gozsdu udvarban található Szomszédban lehet majd.

Hasznos információk

Időpont: 2012. május 1. 12:30-15:30

Indulás-érkezés: Szóda, 1075 Budapest, Wesselényi u. 18.

A Bike and Roll! túrára az info@mhrs.hu címen, illetve a VII. ker. Wesselényi utca 13-ban, a Budapest Bike boltban lehet jelentkezni. Ennek határideje április 29. 12:00

Részvételi díj: 3500,- Ft/fő, diákoknak: 3000,- Ft/fő (tartalmazza a Budapest Bike-kerékpárbérlést is).

A Budapest Bike jóvoltából Gepida Alboins (női és férfi kivitelű) kerékpárok állnak majd a résztvevők rendelkezésére. A bérelhető biciklik kifogástalan állapotát rendszeresen ellenőrzik, így nem kell azon izgulni, hogy nem esik -e szét alattunk a túrán az idegen bicaj.

További információk a túráról a Majdnem Híres Rocksuli honlapján.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
18 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
32 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.