2012 a barack éve

Több száz párlatból válogathat, megkóstolhatja az év pálinkáját és eközben akusztikus koncerteket is hallgathat a Budai Várban. A barack-túladagolásra készüljön fel, hiszen ez az idei év gyümölcse.

Idén a barackpálinka játssza a főszerepet a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Pálinkafesztiválon, május 10-13 között a Budai Várban. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül lehet válogatni, de a tavalyi nagy sikerre való tekintettel elkészül idén is meg lehet majd kóstolni az év pálinkáját. Sőt, remek koncertekkel is várják az érdeklődőket.

Balazs Glodi / Redlemon

 Miután tavaly a szilva mutatkozott be, idén a barack kerül a középpontba a Budai Várban. A rendezvényen több mint huszonöt kiállító, pálinkafőzde és kereskedő kínálja finomságát a Hunyadi és az Oroszlános udvarban. A gasztronómiai élményeket a házi sajtok, finom borok és pezsgők, és az elmaradhatatlan kolbászház teszi teljessé. A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a barack éve keretében készült ételspecialitások is, méghozzá a „Barackos" udvarban.

Balazs Glodi / Redlemon

 Persze nincs fesztivál jó zene nélkül, ezért a Pálinkafesztiválra különleges, akusztikus koncertekkel készülnek. A nagyszínpadon olyan zenekarok lépnek fel, mint a Pál Utcai Fiúk, az Ocho Macho, vagy a Kowalsky meg a Vega. A VII. Budapesti Pálinkafesztiválon több helyszínen szólal meg az élőzene: a „Barackos" udvarban, az Oroszlános udvarban és a Hunyadi udvarban is zenére pálinkázhatnak a vendégek.

A fesztiválon Idén is lehetőség nyílik előzetesen asztalt foglalni az Oroszlános udvar fedett helyszínére. Helyfoglalás és további információ a fesztivál honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek