» Közel

Különleges programok a fertődi Esterházy-kastélyban

| | Nem érkezett még hozzászólás

Március 15-től nyári nyitva tartással, délelőtt 10-től este 6 óráig várja a látogatókat a jubiláló fertődi Esterházy-kastély, amely különleges programokkal, köztük Raffaello Santi Esterházy Madonnájának bemutatásával lepi meg az ünnepi év alkalmából a közönséget.

A jubileum apropója, hogy Magyarország legszebb, európai uniós forrásból megújuló barokk kastélyának építését éppen 250 évvel ezelőtt kezdte meg Esterházy "Fényes" Miklós herceg - mondta Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója kedden az MTI- nek.

Az ünnepi év attrakciójának ígérkezik a múzeumok éjszakája, amikor egyetlen alkalommal a kastélyban találkozhatnak a látogatók az egykori Esterházy-gyűjtemény egyik legszebb darabjával, Raffaello Santi 1508-ban festett Esterházy Madonnájával. A Szépművészeti Múzeumban őrzött remekművet június 16-ról 17-re virradóra tárják az érdeklődők elé a kastély felújított dísztermében.

Ugyancsak kuriózumnak szánják a rendezők a 17-19. századi arisztokrata gyermekportrékat felvonultató kiállítást, amely május 9-én nyílik. Varga Kálmán elmondta: hazai és külföldi magángyűjteményekben negyven olyan gyermekábrázolást kutattak fel, amelyeknek jó része az Esterházy-családhoz kötődik. A család korán elhunyt tagjait is megörökíttették, azokról az újszülöttekről, csecsemőkről is készültek festmények, akik csupán pár napig vagy néhány hétig éltek. A tárlat más nemesi famíliák gyermekeinek portréit szintén felvonultatja, így egyebek között látható lesz Barkóczy Ferenc későbbi esztergomi érsek gyermekkori képe; őt három évesen már papi ruhában festette le a portré alkotója.

Az igazgató szólt arról, hogy az ünnepi év alkalmából újdonságként jubileumi túrára invitálják azokat a látogatókat, akik a kastély rejtett zugait is meg akarják ismerni. Március közepétől egyébként ismét a régi, klasszikus útvonalon járhatják be a látogatók a kastélyt, ugyanis befejezésüknél tartanak a belső restaurátori munkák az egykori rezidencián.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
14 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
28 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.