» Közel

Új termelői piac Tokaj-Hegyalján

| | Nem érkezett még hozzászólás
Mádi sajtot, erdőbényei horgolt ékszert és Bodrog adta mézet is vásárolhatunk a Tokaj-Hegyaljai Piacon, melyet először április 15-én tartanak a Sárga Borház parkolójában. Ezentúl minden hónap második vasárnapján várják a helyi termelők és kézművesek a piac látogatóit.

Április 15-én, vasárnap tartják az első Tokaj-Hegyaljai Piacot a mezőzombori önkormányzat támogatásával a Disznókő pincészet előtt, a Sárga Borház parkolójában, írja blogján Fűszeres Eszter. A helyszínt a 37-es út mádi leágazása után találjuk, a hegyoldalon álló sárga épület messziről látható.

Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto

A piacot minden hónap második vasárnapján 10-15 óra között tartják, kifejezetten helyi termelők és kézművesek közreműködésével, vagyis hegyaljai, zempléni, és borsodi árusok jönnek majd, néha hívnak majd vendégeket a környező megyékből. Ez annyit jelent, hogy a piacokról untig ismert termékek közül nem lesz töki pompos, és kürtöskalács, viszont lesz mádi sajt, erdőbényei horgolt ékszer és Bodrog adta méz is, írja Eszter, aki nagy lokálpatrióta. Korábbi cikkünkben elolvashatják, mely pincészeteket ajánlja látogatásra a környéken.

Fotó: C99 / Northfoto

A piacon az asztalbérlet ezer forint alkalmanként, első alkalommal huszonöt árus várja a vásárlókat, számuk pedig várhatóan csak nőni fog. Bővebben az árusokról hamarosan a piac saját oldalán olvashatunk.

Ha hosszú hétvégét tervezünk, szerkesztőségünk a Mádi Kúriát javasolja a környéken (kétágyas szoba reggelivel 15 200 forint), vagy a tokaji Toldi Wellness Fogadót (kétágyas szoba reggelivel 17 000 forint), utóbbiban van beltéri medence és jacuzzi is.

Über-wellness vonalon egyértelműen az Andrássy Rezidenciát ajánljuk (kétágyas szoba reggelivel 39 000 forint), melyről részletesebben már írtunk korábban. De jókat hallottunk a tarcali Gróf Degenfeld Kastélyszállóról is (kétágyas szoba reggelivel 30 300 forint).

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
12 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.