Szőrmés bilinccsel támad a Valentin-nap

Valentin-nap környékén némileg élénkül a belföldi turizmus, ezért a szállodák tömegesen hirdetik az ünnepi ajánlataikat. A spa és wellness kezelések közül most mézes, tejes, vagy éppen csokis masszázsokból válogathatunk, de találunk éjszakai fürdőzést, olasz autók tesztvezetését, lovaskocsikázást, táncoktatást is. Összegyűjtüttünk néhányat a magyar hotelek ajánlataiból.

A Valentin-napra a karácsony utáni első, nagy kaszálásként szokás tekinteni, én inkább úgy látom, ez a téli depresszió mániás szakasza, amikor azt is magával ragadhatja a "rózsaszirmot szórnék a kádba"-mánia, aki egyébként az év napos időszakában immunis az ilyesmire. Most, amikor a téli hónapoktól terhelt immunrendszer nem tud hatékonyan védekezni a szőrmebilincs és csokifondü ellen, a fehérneműboltoktól az éttermeken át a vidéki szállodákig a legtöbb szolgáltató ostromolja a leendő vendégeit az ünnepi ajánlataival. Mindet lehetetlen egy cikkben összegyűjteni, de az érdekesebb szállodai ajánlatok közül néhányat bemutatunk.

Fotó: Lánchíd 19 Design Hotel

 

Csak egy éjszakája van a kalandra

Unja a romantikázást, vagy csak egy éjszakája van a kalandra? - így kezdődik a budapesti Lánchíd 19 Design Hotel február 10-től 20-ig tartó ajánlata. A csomagban szerelmi bájitalt, és vágykeltő vacsorát ígérnek 2 fő részére kb. 44 ezer forintért, és ahogyan azt a szálloda egyik munkatársa elmondta, olyan kiegészítőkkel, mint a szemkötő, vagy a szőrös bilincs igyekeznek még hozzájárulni a vendégéjszaka sikeréhez. A februári ajánlat főleg a magyar vendégek körében népszerű, mint azt hozzátette.

A vidéki négy és ötcsillagos wellness szállodák hasonlóan aktívak, ha a Valentin-napról van szó. A zalakarosi Hotel Karos Spa egész februárra vonatkozó Bálint-napi ajánlattal rukkolt elő fejenként 17 500 forinttól kezdődően. Mint azt munkatársuk elmondta, a spa szolgáltatásokon és fürdő akción kívül a vendégek koncertre, koktélshow-ra, illetve táncoktatásra is számíthatnak. A hónap során fellép többek közt Zséda és Vásáry André.

Közeleg a debreceni Jegyesek Bálja

A Valentin napot nem lehet hová fokozni. Debrecenben nagy hagyománya van, hogy az esküvőre készülő párok évente egyszer találkoznak egymással és az esküvői szakma képviselőivel egy bálon. Idén az Ász rendezvényházban báloznak február 11-én, ahol az este folyamán a Miss Ara választás régiódöntőjét is megrendezik. A verseny lényege nem annyira a szépségversenyek vívmányainak a tovább gondolása, inkább a szponzorparádé. Az indulók különböző támogató szalonok ruháiban mutatják meg magukat, így tehát a bálozó menyasszonyok kinézhetnek maguknak egy-egy ruhát és megrendelhetik.

 

Olasz italok és éjszakai fürdőzés

A siófoki Hotel Vértesben tematikus, olasz hétvégét terveztek, amelyen személyenként 24 500 forintért lehet résztvenni. Az olasz konyha specialitásain kívül ígérnek olyan programokat is, mint olasz autómárkák tesztvezetési lehetősége, olasz teadélután és italbemutató.

A szilvásváradi Szalajkaliget Hotel és Apartmanházak a borvacsorában és éjszakai fürdőzésben látja a vendégcsábítás lehetőségét. Ajánlatukban fallabdapálya-használat és Ámor-meglepetés is szerepel. Ez utóbbiról nem tudtunk meg bővebb infót, lévén, hogy meglepetés. Szintén éjszakai fürdőzést ajánl a hévízi Amira Boutique Hotel, ahol mindezt páros masszázs fürdőrituáléval egészítik ki. A két éjszakás csomag fejenként legalább 26 000 forintba kerül. 

Masszázsok versenye 

Akiket a spa kezelések érdekelnek a leginkább a februári ajánlatok közül, azokért is vetekednek a szállók. Az inárcsi Bodrogi Kúria a 14 500 forintos csomagjában lazító masszázst, éjszakai wellness használatot is ígér. Akik pedig február második felében utaznának, azokat farsangi tematikával, latin esttel és salsa koktélokkal várják. A zsámbéki Espa Bio és Art Hotel a wellness részlegen kívüli kezelések közt édes, mézes masszázst ígér.

A wellness hotelek a legaktívabbak(Fotó: . Photobank / Northfoto)

A pécsi Art and Fit Hotel Kikelet 50 perces mézes-tejes masszázzsal várja a vendégeit, emellett a rózsaszirom pr-ját komolyan véve a szobákat romantikusan díszítik.

A hévízi Lotus Therme Hotel a tapintás hónapjának kiáltotta ki februárt, amikor is kedvezménnyel lehet sorban kipróbálni olyan kezeléseket, mint a teljes testmasszázs, vagy a holisztikus köves, és az arcmasszázs. 

Csokis masszázs vs. páros fürdő

Az ajánlatokat látva talán az egri Ködmön Wellness célozta meg leginkább az édességfanokat. Édes bűnbeesés névre keresztelt csomagjában csokoládés masszázst és csokis fürdőrituálét is kínál, és a pezsgőfürdőben vörösbort lehet inni, meg persze csokit enni. Áraik 64-84 000 forint között változnak két személyre és két éjszakára szabva.

A sárvári Spirit Hotel megkéri szolgáltatásai árát, de jó néhány lazító tevékenységet kínál. A nőknek úgynevezett Angyali érintés masszázst, a férfiaknak Édes élet aromamasszázst, de ezek helyett az Érzékek kényeztetése páros fürdőt is igénybe lehet venni. A hotel wellnessrészlege egyébként váratlanul nagy és elegáns, rengeteg szolgáltatás található ott a gőzkamrától a stollen szaunán és lakóniumon (márvánnyal burkolt melegedő helyiség) át a külső jacuzziig. Ami pedig a programokat illeti, egész februárban a különféle tornáktól és jógáktól a lovas kocsikázásig számtalan aktivitást terveztek. 

Koncertet Valentin napra 

Akiket a szállodai koncertek érdekelnek, a Spiritben Szekeres Adriennt hallgathatják, de februárban választhatják még a Megasztár heteket a gyulai Csigakert Családi Wellness Hotelben, ahol Szabó Eszter és Kontor Tamás lép fel, a zalakarosi Wellness Hotel Aphrodite ajánlatában Brunner Márta és Ács Bálint Valentin napra kalibrált dalai szerepelnek. Aki pedig szívesen hallgatna sweet songokat, csak ne énekeljenek, annak a pécsi Corso Hotelt ajánlhatjuk, ahol a Pannon Filharmonikusok koncerteznek.

A Valentin-napi kínálatokat párokra szokás tervezni, de például a sárvári Park Inn februári ajánlata inkább családosoknak lehet jó választás, fejenként 68 euróért. Amíg a szülők a csúszdaparktól a soft szaunán át az aromakabinig végigjárják a wellness-caminót, a gyerekeket reggel tíztől kezdve játékkal és készségfejlesztő programokkal várják a játszóházban.

Ami a szabadtéri aktivitást illeti, a sárvári Hotel Viktória az arborétumba ad belépőt februári csomagjában, ahol most ugyan nincs sok nyoma a buja növényvilágnak, de a hotel munkatársa szerint ilyenkor is szívesen kiruccannak oda a vendégek. Biciklikölcsönzésre is mód van, ha valaki téli bringázásra vágyik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek