Esti kalandok a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark állatainak éjszakai életét figyelhetik meg közelről a látogatók a következő három pénteken. Az éjszakai körút szakvezetők társaságában zajlik, akik egyben az állatok gondozói is, vicces előadásban mondják el tapasztalataikat, és természetesen mindent tudnak az esetleges csetlés-botlásokról, bakikról, vagy vicces esetekről.

Minden állatnak neve van, jelleme, saját akarata, amiket a szakvezetésbe szintén beleszőnek, így a látogató teljes képet kaphat a kulisszák mögötti dolgokról, hogy telik egy nap, vagy az adott állatról mi érdekeset, belső infót lehet tudni.

 

Fotó: Bildagentur-online/chromorange / Northfoto

A kisragadozókra jellemző, hogy éjszakai életmódot folytatnak, éjszaka aktívak. A mosómedvék, Stikli és Dagi, a vadaspark szerelmes maciházaspárja. Tanúi lehetünk a mindennapjaiknak, civakodásoknak, perpatvarnak vagy épp egy szerelmes ölelésnek, puszinak. Pupák, a róka éjszaka aktív igazán, ekkor járja be új kifutója minden zegét-zugát. Boni és Clyde, a borzok bejárják az egész kifutót, alapos és szakszerű földmunkálatokat végeznek, fantáziadúsan túrnak.

A nagyvadak – medvék, farkasok – is aktívabbak éjszaka, olvashatjuk a vadaspark weboldalán. Feledhetetlen a muflonok világító tekintete, amikor kérdőn, csodálkozva néznek a sötétből az emberre, vagy a gímszarvasok, akik ugyan közel merészkednek a kerítéshez, fejlámpával megvilágítva őket azonban csak „lebegő szempárokat" látunk. Mindez elég izgalmas egy erdő közepén, a sötétben.

 

Fotó: Northfoto


A szarvasbőgéshez hasonlóan érdekes hangokat hallhatunk, esetleg kisebb összetűzések neszeit, vagy tavasszal akár ellést is. A vaddisznók is aktívabbak éjszaka, dagonyákban való játszadozásuk, vagy hangos vitatkozásuk a sötétben elég érdekes és mulatságos.

Az este negyed héttől fél nyolcig tartó szakvezetésen kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat. Jelentkezés: budakeszi.vadaspark@pprt.hu, az üzenet tárgya: Éjszakai szakvezetés. Zseblámpát hozzon mindenki magával. Belépés rendes jegyárakon, felnőtteknek 1100, gyerekeknek 600 forint.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek