» Közel

Esti kalandok a Budakeszi Vadasparkban

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Budakeszi Vadaspark állatainak éjszakai életét figyelhetik meg közelről a látogatók a következő három pénteken. Az éjszakai körút szakvezetők társaságában zajlik, akik egyben az állatok gondozói is, vicces előadásban mondják el tapasztalataikat, és természetesen mindent tudnak az esetleges csetlés-botlásokról, bakikról, vagy vicces esetekről.

Minden állatnak neve van, jelleme, saját akarata, amiket a szakvezetésbe szintén beleszőnek, így a látogató teljes képet kaphat a kulisszák mögötti dolgokról, hogy telik egy nap, vagy az adott állatról mi érdekeset, belső infót lehet tudni.

Fotó: Bildagentur-online/chromorange / Northfoto

A kisragadozókra jellemző, hogy éjszakai életmódot folytatnak, éjszaka aktívak. A mosómedvék, Stikli és Dagi, a vadaspark szerelmes maciházaspárja. Tanúi lehetünk a mindennapjaiknak, civakodásoknak, perpatvarnak vagy épp egy szerelmes ölelésnek, puszinak. Pupák, a róka éjszaka aktív igazán, ekkor járja be új kifutója minden zegét-zugát. Boni és Clyde, a borzok bejárják az egész kifutót, alapos és szakszerű földmunkálatokat végeznek, fantáziadúsan túrnak.

A nagyvadak – medvék, farkasok – is aktívabbak éjszaka, olvashatjuk a vadaspark weboldalán. Feledhetetlen a muflonok világító tekintete, amikor kérdőn, csodálkozva néznek a sötétből az emberre, vagy a gímszarvasok, akik ugyan közel merészkednek a kerítéshez, fejlámpával megvilágítva őket azonban csak „lebegő szempárokat” látunk. Mindez elég izgalmas egy erdő közepén, a sötétben.

Fotó: Northfoto

A szarvasbőgéshez hasonlóan érdekes hangokat hallhatunk, esetleg kisebb összetűzések neszeit, vagy tavasszal akár ellést is. A vaddisznók is aktívabbak éjszaka, dagonyákban való játszadozásuk, vagy hangos vitatkozásuk a sötétben elég érdekes és mulatságos.

Az este negyed héttől fél nyolcig tartó szakvezetésen kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat. Jelentkezés: budakeszi.vadaspark@pprt.hu, az üzenet tárgya: Éjszakai szakvezetés. Zseblámpát hozzon mindenki magával. Belépés rendes jegyárakon, felnőtteknek 1100, gyerekeknek 600 forint.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
14 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
28 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.