» Közel

Elefántparkot tervez a veszprémi állatkert

| | Nem érkezett még hozzászólás
Fűthető medencében pancsolhatnak a veszprémi állatkert elefántjai, ha megépül a számukra tervezett elefántpark. A beruházás 250-300 millió forintos költségét pályázati pénzekből akarják finanszírozni. Az állatkertben 2006 óta nincs elefánt, most három-öt állat fogadására készülnek.

Tágas, három-öt elefánt fogadására alkalmas elefántpark építését tervezi a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark. A 250-300 millió forintos beruházást főként pályázati forrásból valósítják meg - tudta meg az MTI Török László igazgatótól.

Elefánt a kaliforniai Fresno Chaffey állatkertben, Fresno városában
Elefánt a kaliforniai Fresno Chaffey állatkertben, Fresno városában Fotó: Cp4 / Northfoto

Az elefántpark kiviteli tervein az ünnepek alatt is dolgoztak - mondta az igazgató, aki szólt arról is, hogy az elefántpark fűthető medencével és egyedi kialakítású látogatói térrel is rendelkezik.

A közel 5000 négyzetméteres külső kifutóban ligetek és szabad területek váltják egymást, és egy külső medence is biztosítja nyáron az elefántok hűsölési lehetőségét - sorolta Török László. Hozzátette: a veszprémi állatkert célja olyan turisztikai vonzerővel rendelkező projektek megvalósítása, amelyek növelik az állatkert népszerűségét és látogatottságát.

"Az elmúlt évek bizonyították, hogy a látogatóink igénylik a minőségi fejlesztéseket, hiszen bármelyik megvalósított projekt önállóan is megállná a helyét egy-egy nyugat-európai állatkertben. Ennek szellemében készültek el az elefántpark tervei is, amivel a veszprémiek régi nagy álma válik valóra" - szögezte le.

Hat tervező pályamunkájából választották ki Gaschler Gábor vázlattervét, aki számos vezető európai állatkert elefántházát tanulmányozta, mielőtt a veszprémi munkába fogott, írja az MTI.

Ön mit néz legszívesebben az állatkertben?

 • 77
  Elefántot
 • 35
  Oroszlánt
 • 27
  Gorillát
 • 22
  Majmokat
 • 41
  A családomat

A veszprémi állatkert hűséges látogatói azóta szeretnének újra elefántot látni a vadasparkban, hogy Suzi, a délszláv háborút is megjárt elefánt elpusztult. Az indiai elefántot az eszéki állatkertből mentették ki, 1991-ben került Veszprémbe. Eleinte még a hátára is fel lehetett ülni, és idősebb korában is rendszeresen sétált az állatkertben gondozójával. Csaknem hatvanéves korában gyógyíthatatlan betegsége miatt 2006-ban pusztult el.

A Gulya-dombot érintő fejlesztés a parkoló mellett új pénztárhelyiségeket és beléptető rendszert is tartalmaz, amelynek tervezésére az állatkert a közeljövőben közbeszerzési eljárást indít - tette hozzá Török László.

Belépők, nyitvatartás

Az 1958 óta működő veszprémi állatkert február végéig minden nap reggel kilenctől délután háromig, hétvégéken fél négyig tart nyitva. A felnőttjegy 1660, a gyerekjegy 1150 forint, a családi jegy (2 felnőtt, 1 gyerek) 4100 forint, további gyermekenként pedig 600 forint. A támogatói jegy 3000 forint.

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark

8200, Veszprém, Kittenberger utca 17.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
18 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
32 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.