» Közel

Kedves, ódivatú advent vár Gödöllőn

| | Nem érkezett még hozzászólás
Unja az egyencuccokat kínáló budapesti vásárokat, a tömeget és a szmogot? Nézzen ki Gödöllőre, ahol 19. századot idéző programok várják a Királyi Kastélyban.

Elege van a budapesti egyenvásárokból? Akkor irány Gödöllő! Az Örs vezér terétől HÉV-vel viszonylag gyorsan kijuthatunk, és a kastély hangulatosabb hátteret ad az ünnepi programoknak, mint a turistáktól hemzsegő belváros.

Ezen a hétvégén még csak kisebb, ingyenes karácsonyváró programokat tartanak a kastély pálmaházában, az igazi nagy móka következő szombaton veszi kezdetét. December 10-11-én Adventi Kastélynapok lesznek, kézművesek és iparművészek portékáinak karácsonyi vásárával, színházi- és bábelőadásokkal, gitárkoncerttel és zongorahangversennyel. De lesznek kézműves foglalkozások, betlehemezés, kosztümös tárlatvezetés a kastélyban, jászol élő állatokkal, szánhúzó kutyák és persze sok ilyenkor szokásos finomság kürtőskalácstól sült gesztenyéig. Sőt, egy kamarakórus még karácsonyi dalokat is énekel a teljes átszellemüléshez.

Ha nem volt még elég sem a kastélyból, sem a karácsonyból, december 28-án Erzsébet királyné karácsonyai címmel újabb ünnepi programon lehet részt venni. Bemutatják a királyi család gödöllői életét, az itt töltött ünnepeiket, és azt is, hogy mivel ajándékozták meg egymást anno. A korszak felelevenítéséhez illemtan-, etikett- és táncfoglalkozásokat is tartanak. A nap fénypontjaként Erzsébet királyné is „tiszteletét teszi” a kastélyban, és köszönti vendégeit. A napot egy bábelőadás zárja, amit a kastély dísztermében mutatnak be. Ez talán még kedvesebb programnak is tűnik, mint a jövő hétvégi, kár, hogy csak az ünnep után kerül sor rá – karácsonyi készülődésnek talán jobb lenne, mint levezetésnek.

Részletes információkat az ingyenes és a fizetős programokról, továbbá és az előadások, koncertek belépődíjait itt találja.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
14 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
28 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.