Privát tó nem csak vízibivalyoknak

Zsúfolt nagyszálló helyett a Zalakaros melletti Villa Naturát választottuk, ahol saját tóban fürödhetnek a 14 szobás hotel vendégei. Az ingyen wifinek örültünk, a fizetős légkondin szomorkodtunk.

Magamtól sose mentem volna Zalakarosra, csak azért szálltunk meg itt, mert kézenfekvő megállónak tűnt Budapest és a horvátországi Trogir között, ahol egy kibérelt nyaraló várt minket. Erősen idegenkedem a fürdővárosok szállodáitól, zsúfolt élménymedencéktől és középszerű svédasztaloktól tartva, ezért végül nem is Zalakaroson szálltunk meg, hanem a szomszédos Garabonc településen, a 14 szobás Villa Naturában. 

Nyáron így néz kiVilla Natura

Tutajosok tava

A hotel legvonzóbb adottsága saját tava, amelyben fürödni és horgászni is lehet, és elég nagy ahhoz, hogy a bedobott csali ne a fürdőzők hajába akadjon. Sőt ha valaki igazán bátor, tutajok is a vendégek rendelkezésére állnak, az igazi Tüskevár-élményhez. Szerintem fürdőruhában érdemes megpróbálkozni a tutajozással, mivel sanszos, hogy a vízben végzi a tapasztalatlan próbálkozó, de mindenképpen szórakoztató lehetőség.

Mivel a szállodának csak 14 szobája van, kényelmesen elférnek a vendégek, reggelinél sincs tömeg. A Villa Natura étterme a la carte is működik, és olyan szépen tálalják a fogásokat, hogy gyakorlatilag szakácskönybe lehetne őket fotózni. Jól főznek, bár a vegetariánusokkal kissé tanácstalanok: végül egy standard rántott sajtban kiegyeztem a felszolgálóval, ami finom volt, bár unalmas.

Drága hőség

A háromcsillagos szálloda kényelmes szobákat kínál ingyenes wifivel, ami nálam az egyik választási szempont volt. Kellemetlen meglepetésként ért azonban, hogy az augusztusi hőségben a szobába lépve kiderült, hogy a légkondiért kétezer forintos felárat kellene fizetnünk a nagyjából húszezer forintos szobaár mellett. Ugyanekkora felár ellenében a kutyát sem kell otthon hagynunk: a kutyával érkező vendégeknek a szálloda hatalmas parkjára nyíló, földszinti szobákat ajánlják.

Kikapcsolódás vonalon a tó által nyújtotta lehetőségek mellett van még fizetős infraszauna és bringakölcsönzés (egy zalakarosi fürdőlátogatáshoz ideális), illetve ingyenes biliárd, pingpong és íjászat.

Ha itt szállunk meg, a zalakarosi gyógyfürdő mellett mindenképpen érdemes elautózni vagy elbringázni a kápolnapusztai bivalyrezervátumra és a Kis-Balaton látogatói központjába, ahol egy fahídon juthatunk át a Kányavári-szigetre. Ez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyetlen szabadon látogatható területe, ahol az itt élő madarakat figyelhetjük meg a tanösvényről.

Dagonyázó nyugdíjas bivalyokBorbala Reka Kiss

Iszappakolás a bivalyoknak

A bivalyrezervátumot fél-egy óra alatt körbe lehet sétálni, és közben etethetjük az állatokat – a magyar szürke marhák és bivalyok mellett vannak lovak, kecskék és őzek is – a kasszánál vásárolt préselt lucernával, de lovaskocsin is körbeviszik az embert, ha befizet rá. A legszórakoztatóbb összehasonlítani a dagonyázó bivalyokat a gyógyfürdő látogatóival: zseniális, ahogy lassan kérődzve fekszenek egymás mellett a meleg vízben.

Villa Natura
Árak: 5900 Ft/fő/éjtől
Kapcsolat:
8747 Garabonc, Csobogó köz 066/7.
Telefon: +36 (93) 540 145
GPS koordináták:
N 46° 34' 36.26" E 17° 7' 18.67"
villanatura.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek