» Promóció

Karácsonyi Ünnepi Hetek Szegeden

| | Nem érkezett még hozzászólás
Program kavalkáddal, ünnepi fényekkel, karácsonyi vásárokkal, bensőséges hangulatú koncertekkel várjuk szeretett városunkban!

Szegedről elmondhatjuk, hogy nem csak a napfény, hanem a karácsonyi fények városa is. November végétől ünnepi fényekbe öltözik a város, mely bensőséges hangulatot kölcsönöz az ünnepváráshoz. Európában egyedülálló egységes belvárosunk, eklektikus és szecessziós épületeink megmutatják magukat ünneplőbe öltözve.

A szegedi csodaszarvas minden évben selfie-sztár
A szegedi csodaszarvas minden évben selfie-sztár

 A Szegedi Karácsonyi Hetek, a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics téren november 24-től december 24-ig tart és minden napra színes programkínálatot nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Széchényi tér megtelik félszáz kiállítóval, megannyi ajándékötlettel, forralt borral és kulináris különlegességekkel . Az egyik legkedveltebb családi program, a közös játék az Angyalkertben, ahol Szeged óriás építőkockái várják a kreatív csöppségeket.

A fedett és fűtött Angyalvárban kézműves foglalkozásokkal és Szeged Nagy Mesekönyvével  szereznek felejthetetlen perceket nekünk, a virtuális sportok szerelmesei pedig a Szegedi Téli Játékok című, óriás LED falon folyó bajnokságokon mérhetik össze tudásukat.   Kicsik és nagyok összemérhetik tehetségüket a Szegedi Mézeskalács Készítő Versenyen.

A Dóm tér ad otthont a kézműves adventi kirakodóvásárnak, Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusának és a Bogyó és Babóca kiállításnak is és kézműves foglalkozásokon is részt vehetünk. Gasztronómiai különlegesség is bemutatkozik itt, az Adventi Csokoládé Manufaktúra. Az ünnepek alatt, több alkalommal fényfestést tekinthetnek meg az impozáns Fogadalmi Templom (Dóm) falain és itt lesznek megtekinthetők a Jégszobrász Látványshow alkotásai is.  A Dugonics téren találkozhatunk a hat méteres, gigantikus világító szarvassal forró italok és ételkülönlegességek kíséretében.

Az ünnepek alkalmával útnak indul a Szegedi Városnéző Kisvonat Mikulásjárata, december első és második hétvégéjén, a Tourinform iroda pedig szombatonként Adventi sétára invitálja az érdeklődőket.

Karácsonyfa az adventi vásárban
Karácsonyfa az adventi vásárban

Az év utolsó hónapjaiban sem maradunk színházi és zenei programok nélkül, az IH Rendezvényközpontban a következő előadók koncertjei közül lehet válogatni: Quimby, Besh o droM, Szentpéteri Csilla, Ray Cooney:  A miniszter félrelép c. bohózat, Majdnem Valaki - Udvaros Dorottya estje. A Szegedi Nemzeti Színházban is különleges előadásokat tekinthetnek meg, fellép a 100 tagú cigányzenekar, a L’art pour l’art társulat, illetve Pindroch Csaba egyszemélyes komédiáját is láthatjuk.

Szegeden az évzárás is fesztiválhangulatban telik, fergeteges koncertekkel, káprázatos tűzijátékkal.

További információ: Tourinform Szeged, Tel.: 62/ 488-690, www.szegedtourism.hu

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
16 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.