Lillafüredi Vakáció

Különleges nyaralásra vágysz és unod a megszokottat? Vadregényes extrákkal vár a mesebeli Lillafüred!

Nem kell messzi tengerpartokra utazni ahhoz, hogy valódi kalandokkal, élmény dúsan teljen a nyár az egész család számára. Észak-Magyarország egyedülállóan varázslatos klimatikus üdülőhelye Lillafüred, ahol mesebeli környezetben, változatos programkínálattal garantált a jókedv és a szórakozás.

Önmagában kirándulásra csábít a romantikus csónakázásra hívó Hámori tó, az ország legnagyobb vízesésének közelsége, az ezerszínű Függőkert, a lenyűgöző cseppkőbarlangok, a nosztalgiautazás az erdei kisvonaton, valamint az elektromos kisbuszokkal is megközelíthető Lillafüredi kalandpark és Libegőpark szolgáltatásai.

Galéria: Bakancslistás kalandok LillafüredenForrás: Travelo

Ha elfáradtunk a gyaloglásban, érdemes segway-re pattanni és rendhagyó módon, két keréken felfedezni a festői szépségű környéket. Az első alkalommal a Lillafüredi kalandparkban egy belső tanulópályán lehet elsajátítani az alapokat, majd ha már megvan a kellő magabiztosság, képzett vezetők segítségével lehet bebarangolni a környék látnivalóit az elektromos két kerekűvel.

A rekkenő hőségben jól esik egy kis hűsítés. A régió igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Egy együttműködésnek köszönhetően a Lillafüredi Palotaszálló vendégei kedvezményes áron vehetik igénybe a belépőjegyeket és kombinálhatják nyaralásuk során a főúri kényelmet és a nyári élményfürdőzés lehetőségét.

A környék felfedezésére nyújt egyedülálló lehetőséget a Lillafüredi Libegő is. Már a közel 18 perces út is csodákkal teli, hiszen egyre magasabbra jutva a környező hegyek és völgyek újabb és újabb arcukat mutatják. A hűs árnyékot nyújtó bükk erdőben tett gyalogtúrával kiegészítve pedig felejthetetlen élményt garantál a libegés a túrázók számára.

Élményekre éhes, természetkedvelő vendégeknek különleges fűszer a hegyi rollerezés lehetősége Lillafüreden! Libegővel közelíthető meg a túra jávorhegyi kiindulópontja, ahonnan képzett túravezetők segítségével, hegyi rollerekkel és Monster bike-okkal ereszkedhetünk le a több mint 3 km hosszú erdei rollerpályán. A túra izgalmas, kihívásokkal teli, de egyben biztonságos is, hiszen lehetőség van teljes védőfelszerelés bérlésére is. A túra végén felhőtlen a katarzis, a sikerélmény garantált!

A jó levegőn tett túra után jöhet a megérdemelt szórakozás! A játékos lelkű felnőtteket és gyermekeket a kétkerekű attrakciókon felül további kalandokkal várja a közel két hektáros területen, érintetlen természetben fekvő családi élménypark. Az egyedi, beltéri lézerarénában szuperbiztonságos lézerfegyverekkel igazi küzdelembe csöppenhetünk. Garantált élvezet a dupla biztonsági rendszerrel működő többszintes kötélpálya, valamint kihagyhatatlan szórakozás az idei év újdonsága az elektromos drift gokart is. Komoly logikai kihívás a szabadulószoba, ahol lehetőséget kapunk arra, hogy megváltoztassuk az Aranycsapat keserédes történelmét 90 perc alatt. Míg a nagyobbak jóleső érzéssel pihenik a fáradalmakat ízletes finomságokat fogyasztva a teraszon, addig a picik felhőtlen szórakozását foci tematikájú játszótér és aranymosó garantálja.

Legyen élményteli a nyár, fedezzék fel Észak-Magyarország különleges gyöngyszemét, Lillafüredet!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek