Koccints egy pohár finom borral Harcsa Veronika gyönyörű zenéjére!

Az előző évtizedek két talán legizgalmasabb nyári szabadtéri programjának fúziója, a Debreceni Bor- és Jazznapok osztatlan közönségsikert arat néhány éve Debrecenben.

A Nagyerdő megújult környezetében, a Békás-tó partján született újjá négy éve a legrégebbi folyamatosan működő hazai jazzfesztivál, az idén 46. alkalommal sorra kerülő Jazznapok és a 18. Borkarnevál együttes megrendezéséből a Debreceni Bor- és Jazznapok, amely a hazai gasztrokulturális programkínálat élvonalát képviseli.

Galéria: Debreceni Bor-és Jazznapok(Fotó: Fejes Márton)

Az ezredfordulón, Debrecenben a Déri-téren fél tucat borászattal induló rendezvénynél a szervezők még csak remélték azt, ami azóta valóság lett: az ország egyik legszebb környezetében és az egyik legnagyobb borfesztiválját szervezhetik meg. Idén 4 nap alatt, 16 borvidék 70 borászatának borai mutatkoznak be a Nagyerdőn, de lehet gyümölcsborokat, pálinkákat és pezsgőket is kóstolni. Az italok mellé a hagyományos magyar konyha ételeit, minőségi házi sajtokat kínálnak. Debrecen egykori szőlőskertje, az Érmellék is újra vendége lesz a rendezvénynek.

Galéria: Debreceni Bor-és Jazznapok(Fotó: Harman András)

Magyarország legrégebbi, folyamatosan működő hazai jazzfesztiváljának koncertjei a Békás-tó környékén, három különböző színpadon lesznek. Az egyedülálló környezet igazi zenei csemegét kínál majd a 46. Debreceni Jazznapok látogatóinak. A három jazz-színpadon 44 jazzformáció, 175 magyar jazzmuzsikus szórakoztatja a nagyérdeműt. Olyan sztárok játszanak, mint például Harcsa Veronika a Gyémánt Bálint Duóval, vagy Pocsai Kriszta és Szakcsi Lakatos Béla.

Galéria: Debreceni Bor-és Jazznapok(Fotó: Fejes Márton)

A Debreceni Bor- és Jazznapok gasztrokulturális rendezvény a Magyar Fesztiválszövetség által működtetett Magyar Fesztiválregisztrációs és Minősítési Rendszerben megmérette magát és elnyerte a „Kiváló Minősítésű Fesztivál" címet. Idén tavasszal pedig az Európai Fesztiválszövetség a legjobb európai fesztiválok közé választotta a rendezvényt!

Nyitva tartás: csütörtökön 16 órától éjfélig, pénteken és szombaton 14-től éjszaka fél 3-ig, vasárnap 16-tól 22 óráig.

A rendezvény látogatása ingyenes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek