» Promóció

Málta, egy falatnyi paradicsom

| | Nem érkezett még hozzászólás

Kristálytiszta tenger, sziklás partok, aprócska homokos öblök, szikrázó napsütés, 7000 év történelem, igazi gasztronómiai élmények, hamisítatlan mediterrán hangulatú szigetek, igazi angol humorral, több hétre elegendő látnivalóval, forgatagos ünnepekkel, egész nyáron garantált meleggel Európa legdélebbi csücskén. Mindössze 320 km2-en, Máltán.

A Földközi-tenger szívében, Budapesttől mindössze kétórányi replülőútra igazi aktív nyaralás vár mindenkit. Az idei nyári főszezonban a Wizz Air heti öt és a Ryanair további heti két közvetlen Budapest-Málta járatának köszönhetően szinte bármelyik nap elrepülhetünk Máltára.

Málta, egy a Földközi-tenger apróbb szigetcsoportjai közül, mégis markánsan más, mint a többi. Málta, Gozo, Comino valamint az aprócska, lakatlan Cominotto és Filfla szigetek sok természeti és emberalkotta kincseket rejtenek.

Az ország temérdek történelmi és természeti látnivalójával, gazdag kultúrájával, színes ünnepeivel, kulturális eseményével, szabadtéri és színházi fesztiváljával az év minden időszakában folyamatos programlehetőségeket biztosít. Egész idényben egymást érik a különböző történelmi korokat idéző utcai felvonulások, zenés ünnepek, tűzijátékok. A legismertebbek az ún. festák. Málta egy erősen katolikus ország több mint 360 templommal. A templomok védőszentjeit igen különös becsben tartják és tiszteletükre színpompás búcsúkat rendeznek. A sziget egész nyáron a festáktól hangos, hisz a templomok nagy száma miatt nincs olyan hétvége, hogy valamelyik templom ne tartaná védőszentje ünnepét.

Nem csak a főváros, Valletta katonás rendben megtervezett utcáit, házait, vagy a Nagymesterek Palotáját ismerheti meg, de felfedezheti Málta ösi múltját, földalatti kultikus világát, a világhírű Hypogeumot vagy a megalitikus templomokat. Az időuzatásból nem maradhat ki Málta egykori fővárosa Mdina sem, melynek hajdani elővárosában isz. 60 környékén Szt Pál gyógyított és térített. Gozon járva felfedezhetjük a kisebbik sziget fővárosát, Victoriát, az Azúr Ablakot, vagy a sólepárlókat. A Kék Barlangban csónakázva megcsodálhatjuk a tiszta vízben kirajzolódó korallokat és Valletta mellett behajózhatjuk a Földközi-tenger legnagyobb természetes kikötőjét a Grand Harbourt.

Málta kétnyelvű ország – mind a máltai mind az angol hivatalos nyelve Máltának – és mint ilyen bővelkedik a kiváló színvonalú angol nyelviskolákban.

A víz szerelmesei pedig egy nagyon különleges, roncsokban gazdag tenger alatti világot ismerhetnek meg, ha búvárkodásra adják fejüket. Málta egy igazi búvárparadicsom.

Fedezze fel Ön is a Földközi tenger rejtett kincsét, Máltát!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
13 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
13 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.