» Promóció

Külföldön is bankkártyával

| | Nem érkezett még hozzászólás
Mastercard® kártyája külföldön is hasznos útitársa lesz!

A végéhez közeledik az idei síszezon, a téli sportok szerelmesei ilyenkor még felkeresik kedvenc síterepeiket egy utolsó lesiklásra, de sokan vannak, akik a tavaszi időjárást kihasználva inkább külföldi városlátogatással vagy kirándulással töltik a szabadidejüket. Ön is külföldre utazik? Ne felejtse otthon Mastercard* bankkártyáját, hiszen az indulástól a hazatérésig számtalan helyen vásárolhat vele.

Ha a bankkártyájával indul útnak, nem kell azon izgulnia, hogy túl sok vagy túl kevés valutát váltott. Nem is gondolná, hogy milyen sok helyen elfogadják a plasztikot! Ha autóval utazik, tankolásnál, autópálya-matrica vásárlásánál vagy az autópályák melletti vendéglőkben is fizethet kártyával, csak keresse a Mastercard* logót. A városlátogatásra szavazók a belépőjegyek, városkártyák, közlekedési bérletek megváltásakor is dönthetnek az elektronikus fizetés mellett, de a kávézókban, éttermekben, szupermarketekben is hasznos útitársuk lesz a Mastercard* kártyájuk. Akik még ilyenkor is síelnek, síbérlet vásárlására, sífelszerelés bérlésére is használhatják a plasztikot a jelentősebb síközpontokban.

Érdemes utazás előtt információt gyűjteni a célországunk kártyás elfogadóhelyeiről, és ahol lehet, plasztikkal fizetni, hiszen így megkímélhetjük magunkat a pénzváltás nehézségeitől, és nem kell feleslegesen utaztatnunk a valutát. A tájékozódáshoz nagy segítséget nyújt a Mastercard* 2012 óta működtetett szolgáltatása, amely a www.mastercard.hu/utazas internetes címen érhető el. Hasznos tippeket, naprakész, folyamatosan frissülő adatokat érhetünk el különböző utazási célpontok bankkártyás fizetési lehetőségeiről, méghozzá a kártyabirtokosok tapasztalatai alapján.

Hogy az utazás percei a felhőtlen kikapcsolódás jegyében telhessenek, nem árt néhány óvintézkedéssel előre felkészülnünk. Fontos, hogy a kártyát szükség esetén le tudjuk tiltani, ezért a kibocsátó bank telefonszámát mindig jegyezzük fel, és tartsuk magunknál. Mielőtt külföldre indulunk, ellenőrizzük a lejárati dátumát és a napi vásárlási- illetve készpénzfelvételi limitet is, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés. Amennyiben a kártyás fizetésnél az aláírásunkat is kérik, mindig olvassuk el figyelmesen, mit írunk alá. Természetesen külföldön is legyünk elővigyázatosak a PIN kód megadásakor, győződjünk meg arról, hogy senki sem láthatja, milyen számokat ütünk be az ATM-be vagy a bolti terminálba.

Ne feledje, bármerre indul a világban, Mastercard * bankkártyájával és a Mastercard Úti Tippek tanácsaival felhőtlen élmény lesz az utazás.

További információk: www.mastercard.hu/utazas

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.