Kikapcsol és feltölt a Montem

Végtelen nyugalom csodás panorámával, szaunával és finom borokkal a Mátrában.

Egy hely, ahol minden a nyugalmat és a tökéletes kikapcsolódást szolgálja – egy mondattal így lehet leírni az ország legmagasabban fekvő településének szélén álló vendégházat. A Montem hatalmas ablakain kinézve alig látni emberi kéz nyomát, helyette csodálatos panoráma nyílik a Mátra vonulataira és a minden percben változó őszi erdőkre. A közelben csak kis hegyi falvak találhatók, a levegő harapnivalóan tiszta, a csend pedig szinte tapintható...

A vendégház belsejében a kényelem és a stílus uralkodik minden részleten. A nagy közösségi tér „szíve" a kandalló, ami mellett különösen az egyre hosszabbra nyúló estéken kellemes üldögélni. Itt tálalják fel a helyi ízekre építő fogásokat is – a vacsora minden szállóvendégnek jár. A konyha a környékbeli kistermelőktől származó alapanyagokat használ, a finom ételek mellé mátrai borokat is kínálva.

Galéria: Egy csepp Alpok a MátrábanForrás: Travelo

 A tökéletes testi-lelki kikapcsolódást segíti a vendégházban található infra és finn szauna, valamint a fűtött kültéri dézsa. Ez utóbbi a vendégház épületétől pár lépésre, de már a meredek domboldalba épült. A hűvös napokon különleges élmény a dézsában ücsörögve, a meleg vízből felszálló párák ködén át figyelni a természet apró rezdüléseit.

Galéria: Egy csepp Alpok a MátrábanForrás: Travelo

 

A vendégház tervezésekor nemcsak a kényelemre, hanem az környezetvédelemre is gondoltak. A közösségi tér kandallója nem egyszerű látványelem, fűtési célokat is szolgál, így az elégetett fa minden energiája felhasználásra kerül. A mellékhelyiségeket esővíz öblíti, a melegvíz 80 százalékát pedig napkollektorok állítják elő. Az ökotudatosság jegyében a házat eleve családias méretűre tervezték, mindössze 7 szoba áll a vendégek rendelkezésére – ezért érdemes jó előre foglalni, ha szeretnénk néhány pihentető napot tölteni a Mátrában.

További információk: www.montem.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek