Repülés: ennyi luxus mindenkinek jár!

Akár nyaralás, akár üzleti út: a Lufthansa Premium Economy minden repüléskor igazi élmény.

A repülés ma már szerencsére nem kiváltság, hanem sokak számára elérhető utazási forma: legyen szó üzleti megbeszélésről, vagy nyaralásról, de még egy tengerentúli városban töltött hosszabb hétvége vagy a karácsonyi bevásárlás sem lehetetlen és elérhetetlen – a modern repülőgépeknek hála mindezt kényelmesen, az alacsony olajáraknak köszönhetően pedig a korábbiakhoz képest szinte fillérekből megtehetjük. Az ezredforduló környékén bő százezer forintból jó, ha egy európai nagyvárosba eljutottunk, ma már ennyi pénzért az USA keleti partja – New York, Boston, Miami -, de másfélszer ekkora összegből akár Hongkong, vagy Szingapúr is elérhető – és nem csupán Budapestről, hanem már Debrecenből is!

Galéria: Repülés: ennyi luxus mindenkinek jár!Forrás: Travelo

Ha kiválasztottuk az úti célt, akkor irány a jegykeresés! Azonban nem mindegy, hogy 6-12 órát milyen körülmények között töltünk el: egy fáradt üzletember nem lesz hatékony tárgyalópartner, és az sem jó, ha a nyaralás első napjait a jetleg kiheverésére kell fordítanunk. Az üzleti osztály a turistajegy árának 5-10-szeresébe is kerülhet, de a Premium Economy már a legolcsóbb jegy kétszereséből is kijön. Ez az osztály az egyik legújabb fejlesztés a Lufthansánál, hiszen két éve mutatkozott be: az új ülések akár 3 centiméterrel is szélesebbek lehetnek a korábbiaknál, minden ülés saját karfával rendelkezik, ezért oldalirányban is mintegy 10 centiméterrel nagyobb a rendelkezésre álló hely. A háttámla mélyebbre dönthető, mint korábban, az egymás mögötti ülések vízszintes távolsága pedig 97 centiméter. A Lufthansa Premium Economy-n így közel másfélszer akkora helyünk van, mint a hagyományos turistaosztályon. A kényelmet a második sortól kezdve állítható lábtartó, az első sorban pedig integrált lábtámasz teszi még teljesebbé. Az ülések körüli praktikus megoldások közül a pohártartó, az elektromos csatlakozóaljzat és a bőséges rakodótér is hozzájárul a nyugodt és kellemes utazáshoz. Ezzel a jeggyel kétszer annyi csomagot vihetünk magunkkal, némi felárért pedig igénybe vehetjük a repülőtéren az üzleti várókat.

Galéria: Repülés: ennyi luxus mindenkinek jár!Forrás: Travelo

A fedélzetre lépve a személyzet üdvözlő itallal vár bennünket, az ülésünk pedig saját vizespalackot és praktikus utazási kellékeket tartalmazó, exkluzív kényelmi csomagot is tartalmaz, míg az ételeket porcelán étkészletben szolgálják fel. A Lufthansa valamennyi interkontinentális járatán már elérhető a szélessávú internet, ami hamarosan az Európán belüli járatokon is megjelenik. A repülőgépek szerelmesei a Lufthansa Csoporton belül próbálhatják ki a legtöbb géptípust, így egy New York-i, vagy San Franciscó-i retúrúton kipróbálható a világ legnagyobb utasszállítója, az Airbus A380 és a klasszikus Boeing 747-8-as is, de jövőre Münchenből már közlekedik a világ legújabb széles törzsű gépe, az ultracsendes Airbus A350 is. Ezek a gépek modernek, csendesek és hatékonyak: akár 3 liter kerozinnál kevesebbel is beérik 100 utaskilométeren.

Titkos tippünk a Lufthansa Airbus A380-asának Premium Economy osztálya: ez a fedélzet elején, közvetlenül a pilótafülke mögött helyezkedik el – korábban ide szánták az első osztályt, de a mi szerencsénkre inkább a felső fedélzeten alakították ki. Ez a repülőgép legcsendesebb része, ráadásul közelebb is vagyunk a gép orrához, mint a felső fedélzet First Class utasai, emellett rendkívül tágas is: nagy a belmagasság, bőséges a sorok közötti távolság, a folyósón akár jógázni is lehet, kellemes az atmoszféra. Mindemellett még egy óriási előnye van ennek kabinrésznek: mivel a gép elején található, nem lesz átjáróház, a többi utas nem jár ide – a First Class utasok ugyanezért a privát szféráért milliókat fizetnek. Ha pedig ez sem lenne elég, leszálláskor elsőként hagyhatjuk el a gépet, a vízumköteles országokban elsők között állhatunk be az útlevélvizsgálathoz, megelőzve akár több száz utastársunkat és akár egy órányi sorban állástól is megkímélhetjük magunkat.

A számunkra legmegfelelőbb ülés kiválasztásában segít a www.seatguru.com, amely a világ legtöbb légitársaságának fedélzeteit mutatja be, a www.airlinecheckins.com pedig a poggyászfeladásban nyújt segítséget: egyszer megadjuk, hogy hová (ablak, vagy folyosó mellé) szeretnénk ülni és a rendszer mindig ide foglal helyet.

Fedezze fel a Lufthansa Premium Economy-t itt:

http://premium-economy.lufthansa.com/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek