Regenerálódás gyógyfürdőben

A pörgős nyári napok után ilyenkor, ősszel talán több idő jut saját magunkra is. Feltöltődésünket, fizikai regenerálódásunkat szolgálják a gyógyfürdők.

A gyógyfürdőket ma már nem csak nyugdíjasok látogatják, egyre több fiatal felnőtt jött rá arra, hogy a különböző sportsérülések, az ülő munkavégzésből adódó fájdalmak, megelőzhetők vagy csökkenthetők a gyógyvízzel.

Hazánk egyik legismertebb, legkedveltebb gyógyfürdője Zalakaros, melynek gyógyvízre épülő gyógyászata több évtizedes szaktudással és tapasztalattal rendelkezik a balneológia területén.

Zalakaroson minden létező, OEP által finanszírozott kezelés megtalálható a súlyfürdőtől a gyógymasszázson át az iszappakolásig. A leggyakoribb és legnépszerűbb kezelés az iszappakolás. Jótékony hatása az összetételében illetve a kiváló hőtartó képességében rejlik. Kiváló immunerősítő hatásának és fájdalomcsillapító tulajdonságának köszönhetően gyors eredmények érhetők el. A különböző fájdalomcsökkentésre rendkívül hatásos súlyfürdő során a páciens a nyakánál vagy a hónaljánál felfüggesztve olyan mély termálvizes medencében lóg, hogy a lába nem éri el a medence alját, a derekára vagy a bokájára súlyokat erősítenek.

Galéria: Egészség gyógyszerek és műtét nélkülFotó: CSEPREGI Tibor

A gyógymasszázs által a klasszikus svéd masszázs fogásaival hatékonyan lazíthatók fel a feszes, kötött izmok; ez mindenkinek ajánlható, akár nehéz fizikai akár ülőmunkát végez.

S hogy mitől is olyan hatékony a zalakarosi gyógyvíz? A város területén, a fürdőhöz közeli kutakból feltörő hévíz nátrium-klorid és hidrogén-karbonát tartalmú, amely a jodid- és bromid-ion tartalma miatt a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz metaborsav-tartalma igen nagy. Ez az ásványi anyagokban gazdag víz számos pozitív változást indít el szervezetünkben már azzal is, ha az előírt ideig tartózkodunk benne, Normalizálja a vér süllyedést, javulnak a gyulladásos folyamatok, ugyancsak javulnak az izomfájdalmak, csökkennek az ízületi duzzanatok, sőt, szájzuhany formájában fogíny betegségeknél is hatékony.

A gyógyvizes fürdőzés Zalakaroson kül- és beltéren egyaránt lehetséges, de ezt a gyógyvizet használják fel a zalakarosi gyógyászatban is a fent már említett területeken.

Komplex, magas színvonalú gyógyszolgáltatásokat vehet igénybe a Zalakarosi Fürdőbe érkező, mindezt várólista nélkül, az OEP által is finanszírozott kezelésekkel. Érdemes kihasználni, hiszen az egészségmegőrzésünkre fordított idő soha nem haszontalan!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek