» Promóció

Regenerálódás gyógyfürdőben

| | Nem érkezett még hozzászólás
A pörgős nyári napok után ilyenkor, ősszel talán több idő jut saját magunkra is. Feltöltődésünket, fizikai regenerálódásunkat szolgálják a gyógyfürdők.

A gyógyfürdőket ma már nem csak nyugdíjasok látogatják, egyre több fiatal felnőtt jött rá arra, hogy a különböző sportsérülések, az ülő munkavégzésből adódó fájdalmak, megelőzhetők vagy csökkenthetők a gyógyvízzel.

Hazánk egyik legismertebb, legkedveltebb gyógyfürdője Zalakaros, melynek gyógyvízre épülő gyógyászata több évtizedes szaktudással és tapasztalattal rendelkezik a balneológia területén.

Zalakaroson minden létező, OEP által finanszírozott kezelés megtalálható a súlyfürdőtől a gyógymasszázson át az iszappakolásig. A leggyakoribb és legnépszerűbb kezelés az iszappakolás. Jótékony hatása az összetételében illetve a kiváló hőtartó képességében rejlik. Kiváló immunerősítő hatásának és fájdalomcsillapító tulajdonságának köszönhetően gyors eredmények érhetők el. A különböző fájdalomcsökkentésre rendkívül hatásos súlyfürdő során a páciens a nyakánál vagy a hónaljánál felfüggesztve olyan mély termálvizes medencében lóg, hogy a lába nem éri el a medence alját, a derekára vagy a bokájára súlyokat erősítenek.  

A gyógymasszázs által a klasszikus svéd masszázs fogásaival hatékonyan lazíthatók fel a feszes, kötött izmok; ez mindenkinek ajánlható, akár nehéz fizikai akár ülőmunkát végez.

S hogy mitől is olyan hatékony a zalakarosi gyógyvíz? A város területén, a fürdőhöz közeli kutakból feltörő hévíz  nátrium-klorid és hidrogén-karbonát tartalmú, amely a jodid- és bromid-ion tartalma miatt a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz metaborsav-tartalma igen nagy. Ez az ásványi anyagokban gazdag víz számos pozitív változást indít el szervezetünkben már azzal is, ha az előírt ideig tartózkodunk benne, Normalizálja a vér süllyedést, javulnak a gyulladásos folyamatok, ugyancsak javulnak az izomfájdalmak, csökkennek az ízületi duzzanatok, sőt, szájzuhany formájában fogíny betegségeknél is hatékony.

A gyógyvizes fürdőzés Zalakaroson kül- és beltéren egyaránt lehetséges, de ezt a gyógyvizet használják fel a zalakarosi gyógyászatban is a fent már említett területeken.

Komplex, magas színvonalú gyógyszolgáltatásokat vehet igénybe a Zalakarosi Fürdőbe érkező, mindezt várólista nélkül, az OEP által is finanszírozott kezelésekkel. Érdemes kihasználni, hiszen az egészségmegőrzésünkre fordított idő soha nem haszontalan!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.