» Promóció

Regenerálódás gyógyfürdőben

| | Nem érkezett még hozzászólás
A pörgős nyári napok után ilyenkor, ősszel talán több idő jut saját magunkra is. Feltöltődésünket, fizikai regenerálódásunkat szolgálják a gyógyfürdők.

A gyógyfürdőket ma már nem csak nyugdíjasok látogatják, egyre több fiatal felnőtt jött rá arra, hogy a különböző sportsérülések, az ülő munkavégzésből adódó fájdalmak, megelőzhetők vagy csökkenthetők a gyógyvízzel.

Hazánk egyik legismertebb, legkedveltebb gyógyfürdője Zalakaros, melynek gyógyvízre épülő gyógyászata több évtizedes szaktudással és tapasztalattal rendelkezik a balneológia területén.

Zalakaroson minden létező, OEP által finanszírozott kezelés megtalálható a súlyfürdőtől a gyógymasszázson át az iszappakolásig. A leggyakoribb és legnépszerűbb kezelés az iszappakolás. Jótékony hatása az összetételében illetve a kiváló hőtartó képességében rejlik. Kiváló immunerősítő hatásának és fájdalomcsillapító tulajdonságának köszönhetően gyors eredmények érhetők el. A különböző fájdalomcsökkentésre rendkívül hatásos súlyfürdő során a páciens a nyakánál vagy a hónaljánál felfüggesztve olyan mély termálvizes medencében lóg, hogy a lába nem éri el a medence alját, a derekára vagy a bokájára súlyokat erősítenek.  

A gyógymasszázs által a klasszikus svéd masszázs fogásaival hatékonyan lazíthatók fel a feszes, kötött izmok; ez mindenkinek ajánlható, akár nehéz fizikai akár ülőmunkát végez.

S hogy mitől is olyan hatékony a zalakarosi gyógyvíz? A város területén, a fürdőhöz közeli kutakból feltörő hévíz  nátrium-klorid és hidrogén-karbonát tartalmú, amely a jodid- és bromid-ion tartalma miatt a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz metaborsav-tartalma igen nagy. Ez az ásványi anyagokban gazdag víz számos pozitív változást indít el szervezetünkben már azzal is, ha az előírt ideig tartózkodunk benne, Normalizálja a vér süllyedést, javulnak a gyulladásos folyamatok, ugyancsak javulnak az izomfájdalmak, csökkennek az ízületi duzzanatok, sőt, szájzuhany formájában fogíny betegségeknél is hatékony.

A gyógyvizes fürdőzés Zalakaroson kül- és beltéren egyaránt lehetséges, de ezt a gyógyvizet használják fel a zalakarosi gyógyászatban is a fent már említett területeken.

Komplex, magas színvonalú gyógyszolgáltatásokat vehet igénybe a Zalakarosi Fürdőbe érkező, mindezt várólista nélkül, az OEP által is finanszírozott kezelésekkel. Érdemes kihasználni, hiszen az egészségmegőrzésünkre fordított idő soha nem haszontalan!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Stájerország Túl szép, hogy rövid ideig maradjunk. Fedezze fel Ausztria zöld szívét!

szalay3 új galériát hozott létre
Magyarország, Nagybörzsöny, SzG3
8 órája
Laczko új galériát hozott létre
Hall in Tirol
2 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Alpesi riviera (Svájc)
11 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Országos kéktúra 31. nap
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.