Wellness a termálmedencében

Az ősz beköszöntével, amikor fázósan gomboljuk össze magunkon a kabátot, és egyre jobban belesüppedünk a hétköznapokba, ideje beiktatnunk a minden porcikánkat átmelegítő és ellazító termálfürdőzést.

A hűvösebb évszakokban a kikapcsolódás leghatékonyabb és legkényeztetőbb módja a léleksimogató-lazító wellness élmény, amikor nyakig a bársonyosan gőzölgő termálvízbe merülve megállítjuk az időt. Élvezzük a minden porcikánkat jótékonyan átmelegítő szaunát és az illatos masszázs érintését, felfrissülünk az élménymedence dűznijének ölelésében vagy ellazulunk a mindentudó iszapos, csokoládés pakolások nyugalmában.

Galéria: Wellness a termálmedencébenForrás: Travelo

 

Különösen itthon dúskálhatunk a természet gyógyító ajándékaiban, hiszen Magyarország különleges balneológiai adottságai révén rendkívül gazdag ásványvizekben és gyógyhatású termálvizekben.

Hogyan is hatnak a fürdők?

Közismert, hogy a vízben könnyebbnek érezzük testünket, könnyebben mozgatjuk végtagjainkat. A kellemesen meleg vízben ellazulnak az izmok, kitágulnak a vérerek, javul a vérkeringés. A gyógyvizekben oldott ásványi anyagok a bőrön keresztül felszívódva bekerülnek a vérkeringésbe és eljutnak a test minden egyes kicsi sejtje közelébe. Erősítik az immunrendszert, pótolják az izmok, ízületek számára nélkülözhetetlen anyagokat, segítik az öngyógyító folyamatokat.

A spa és wellness nyújtotta stresszoldó élmény nem csupán a pillanatnyi jó érzéshez járul hozzá, hanem egészségünk, jó közérzetünk megőrzéséhez és erőtartalékaink feltöltéséhez.

Egy fárasztó időszak után különösen jól esik – és milyen fontos! - megjutalmazni magunkat a termálvíz, a szauna, a pezsgőfürdő és a relaxáló masszázs élményével. Már néhány nap wellness után kisimult idegekkel, energiával feltelve, újult lelkesedéssel térhetünk vissza a hétköznapokhoz.

Galéria: Wellness a termálmedencébenForrás: Travelo

 

Számtalan fürdőhelyen hódolhatunk az egészséges időtöltésnek, de nem kell lemondanunk arról a szárnyakat nyújtó élményről sem, amit egy szállodai kikapcsolódás, egy igazi wellness hétvége tartogat. Egy Danubius Health Spa Resort szálloda Hévízen, Sárváron, Bükön vagy Budapesten mindig tökéletes választás, hiszen a termál-, élmény- és úszómedencék mellett forró szaunák és nedves gőzkabinok állnak sorban a vendégek kegyeiért. Kényeztető wellness kezelések és masszázsok csábítóan gazdag tárháza áll a pihenni, regenerálódni vágyó illetve az egészségük javítására, megőrzésére törekedő vendégek rendelkezésére. Csoportos gimnasztika programok kínálják az egészséges testmozgás élményét és minden igényt kielégítő gasztronómiai élmények teszik fel a koronát a rövidebb vagy hosszabb őszi feltöltődésre.

A Danubius szállodákban ősszel is tartós hőség várható! Adja meg testének-lelkének a meleg termálfürdők, a forró szaunák és a meghitt környezet felemelő élményét, foglaljon őszi wellness pihenést akár 25 % kedvezménnyel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek