» Promóció

Hetven csapat főzi majd a vadételeket

| | Nem érkezett még hozzászólás
A zalai erdők ízeivel, kincseivel ismerkedhet, aki ellátogat a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál – ZALAI TERÍTÉK rendezvényre. A háromnapos őszi forgatag szeptember 2-tól várja az érdeklődőket.

Az első szüreti fesztivált kilenc évvel ezelőtt rendezték Zalaegerszegen, és a kezdeményezés hamar népszerűvé is vált, ám az elmúlt esztendők során elveszítette egyediségét. Zala megye hazánk egyik legerdősültebb vidéke, területének harmadát erdők borítják, ez a régió ráadásul vadban is rendkívül gazdag. A vadászati tevékenység 314 ezer hektáron, 52 vadászterületen zajlik, vagyis minden adott ahhoz, hogy a település a vadgasztronómia fővárosa legyen. E gondolat jegyében újították meg a szervezők tavaly az őszi kavalkádot, és, úgy tűnik, az ötlet kedvező fogadtatásra talált.

A fesztivál keretében meghirdetett vadpörkölt főző verseny népszerűsége egyértelmű: míg tavaly, rögtön az első alkalommal 50 csapat állt bogrács mellé, idén már 70 társaság jelezte részvételét. Az elnevezés ellenére egyébként nemcsak vadpörköltet lehet készíteni, és természetesen kóstolni, hanem bármilyen ételt, ami vadból van. A jóféle vadételek mellett Zalára jellemző, ízletes köretekkel ugyancsak megismerkedhet a fesztiválra látogató – dödölle és prósza illata egyaránt csábítja majd a Zalaegerszeg belvárosában korzózókat -,

de bárki felfedezheti magának az erdei gombák, erdei gyümölcsök ízében rejlő lehetőségeket is. A színes kavalkádhoz csatlakozó éttermek étlapján, a fesztivál idején számtalan vadétel szerepel. A hagyományokhoz híven ezúttal is ott sorakoznak majd a standokon a zamatos nedűk, így a látogatók kellemes borokat kortyolgatva búcsúzhatnak a nyártól. 25 pincészet mutatkozik be, köztük zalaiak és sztárborászok, panaszra tehát nem lesz oka a legkifinomultabb borkedvelőknek sem.

Miként minden esztendőben, úgy idén is része a zene a programnak: sok más mellett fellép a Balkan Fanatik, a Magashegyi Underground, az Anna and the Barbies. A színpadi produkciókon túl természetesen egyéb élményekről is gondoskodnak a szervezők: a fesztiválozók válogathatnak a kézművesek nívós portékái között, az újabb rendezvényelemek sorában pedig szerepel vadászati divatbemutató és vadászkutya felvonulás, valamint jótékonysági motoros túra is.

Azt, akit a szakma alaposabban érdekel, vadászati konferenciára invitálják: az előadók között ott lesz Tóth Csaba, a keszthelyi Vadászati Múzeum igazgatója, Hidvégi Béla világvadász, Orosz György vadfotós és Miklós Beatrix, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke.

A fesztivál felvonulással kezdődik, mely mindig látványos eleme a forgatagnak: bor- és mézlovagrendek, erdészek, táncosok, kürtösök, népzenészek vezetik fel a programok sorát szeptember 2-án 16 órakor. (X)

További információ:

http://www.kvartelyhaz.hu/

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
8 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.