» Promóció

Siófoki bőségtál programokból

| | Nem érkezett még hozzászólás
Idén különösen nagy programválasztékot kínál Siófok augusztusban is, szinte minden napra tartogatva valami kihagyhatatlan rendezvényt, fellépőt, látnivalót, és fesztivállal készülve a kenyér ünnepére.

Nagyszabású produkció-sorozattal várja az érdeklődőket továbbra is a PLÁZS (Siófoki Nagystrand), az ExperiDance (Hotel Európa, Siófok, Petőfi sétány 15. ) és a SioStage (Siófoki Szabadtéri Színpad).

A Belvárosi Zenei Estek célja a kellemes nyáresti hangulat megteremtése a kulturális központ előtti főtéren, változatos stílusú koncertekkel keddenként és csütörtökönként:

2016.08.04. 20.30 Gyöngyhalász együttes

2016.08.09. 20.30 Zuboly zenekar

2016.08.11. 20.30 Szalóki Ági koncert

2016.08.16. 20.30 Balaton Táncegyüttes műsora

2016.08.23. 20.30 CimbaliBand

A Zene a Zöldben programsorozat egy ingyenes "kulturális piknik" vasárnaponként neves előadóművészekkel, a város egyik legszebb területén, a Jókai parkban:

2016.08.07. 19.00 Virtuózok

2016.08.14. 19.00 Váci szimfonikus Zenekar

2016.08.28. 19.00 Apáti Dixieland Band

A Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében nyári gyerekelőadások lesznek augusztus 03-án 10 órakor (Kuruttyoló békakirály III.) és augusztus 10-én 10 órakor (Kuruttyoló békakirály IV.) Az itt működő filmklub keretében augusztus 05-én 10 órakor Dargay Attila: Vuk, augusztus 12-én 10 órakor Dargay Attila: Szaffi című rajzfilmjei láthatóak.

Siófok térségének a legnagyobb, nyárzáró, hagyományos rendezvénye a Bor és Kenyér Ünnepe augusztus 17-21 között, amelynek során kiválasztják a város borát is. A hajóállomásnál, a Rózsakertben megrendezett fesztivál elsősorban a városba látogató, pihenésüket töltő családok, párok, szépkorúak rendezvénye. Könnyűzenei és hagyományőrző koncertek, színpadi programok és gyermekprogramok gondoskodnak a szórakozásról. Szerdától vasárnapig valódi vásári forgatag várja a vendégeket az ország neves borászainak kóstolóival. A kirakodóvásáron kézműves termékeket, ékszereket, mézeket, olajokat, sajtokat lehet ízlelni és vásárolni. A gyerekeket játszóház, interaktív kézműves foglalkozások várják, a fiatalokat pedig drámajáték, szalmázás, kötélkészítés és ügyességi játékok.

A szombati tűzijáték előtt a tradicionális népzenét játszó Motiva zenekar koncertezik új, kimondottan augusztus huszadikai ünnepi műsorával. Az ünneplő közönség 21 órától a Balaton legnagyobb tűzijátékát nézheti végig a Rózsakertben, miután a történelmi egyházak megáldották és megszentelték a város új kenyerét. A siófoki nyár záróeseményén remek borok, pékségek, kézművesek, családi programok, kulturális és gasztronómiai élmények várják a Nyár Fővárosának vendégeit és lakosait egyaránt.

http://www.kulturkozpont-siofok.hu/

http://siofok.hu/hirek

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
7 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.