Egy csepp Alpok a Mátrában

Nem kell a szomszédba menni, ha hegyvidéki panorámára szeretnénk ébredni.

Nem kell a szomszédba menni, ha hegyvidéki panorámára szeretnénk ébredni.
Minőség, letisztultság, a rusztikus jelleg mellett is maximális kényelem – sokan ezeket a benyomásokat az Alpok vagy a Tátra magashegyi vendégházaihoz társítják. Hasonló hangulatot árasztó szállást azonban Magyarországon is találni – csak nem kell olyan magasra kapaszkodni érte.

„Gyerekkoromban a szüleimmel gyakran játunk Szlovákiába síelni, ahol rátaláltunk egy kétszintes, többnyire fából épült házra, amelyben hatalmas kandalló állt" – kezdi a Montem Vendégház történetének ismertetését a tulajdonos. A most már kétgyermekes édesapa azóta is rajong a hegyekért, nyáron túrabakancsban, télen sílécen barangolja be a magaslatokat. Az emlékeiben élő kép újjáteremtésével olyan szálláshelyet akart létrehozni, amely ugyanezt az élményt nyújtja a következő generációnak.

Galéria: Egy csepp Alpok a MátrábanForrás: Travelo

 Hagyomány, minőség és környezetvédelem

A Montem Vendégház végül a Mátra szívében, Magyarország legmagasabban fekvő településének határában épült fel, és 2015 novemberében nyílt meg a pihenni vágyók előtt. A sok fa és rusztikus felület valóban egy magashegyi menedékházat idéz, a stílus és a minőség ugyanakkor a maximális kényelem ígéretét hordozza. A vendégház szerves része a környező tájnak, a tájolása és a kialakítása szó szerint karnyújtásnyira hozza a természetet.

A környezettel való kapcsolat az energetikai kialakításra is rányomja a bélyegét: a Montem Vendégházban a meleg víz 80%-át napkollektorok állítják elő, a mellékhelyiségeket esővíz öblíti, a világosságot pedig energiatakarékos ledes fényforrások biztosítják. A konyha számos tájjellegű ételkülönlegességet kínál, amelyekhez az alapanyagot a helybéli termelők biztosítják.

Galéria: Egy csepp Alpok a MátrábanForrás: Travelo

 Minden a pihenésért

A Montem Vendégház már tulajdonképpen természetvédelmi területen, kb. 800 méterrel a tengerszint felett található. Ennek köszönhetően alacsony a por és a pollen aránya a levegőben, emellett a zaj- és fényszennyezés mértéke is minimális. Akinek azonban a csend és a Mátra zavartalan panorámája nem elég a kikapcsolódáshoz, annak finn és infraszauna, valamint egy kültéri dézsa is a rendelkezésére áll.

A vendégház 7 szobát foglal magában, mindegyikhez félpanziós ellátás és ingyenes parkolás jár. További információ és foglalás itt: montem.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek