» Promóció

Jubileumi programmal készül a nyár legnagyobb történelmi fesztiválja

| | Nem érkezett még hozzászólás
A modern kori Visegrádi Együttműködés létrejöttének 25. évfordulója alkalmából különleges műsorral várja a középkori történelem és kultúra iránt érdeklődő magyar és külföldi vendégeket a régió legjelentősebb szabadtéri hagyományőrző fesztiválja.

Július második hétvégéjén harminckettedik alkalommal rendezik meg az 1335-ös hármas királytalálkozónak emléket állító Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A háromnapos történelmi hagyományőrző és kulturális fesztivál elsősorban a magyar és közép-európai történelemben kiemelkedő 14-15. századot mutatja be egyedülállóan hiteles és hangulatos történelmi környezetben.

A rendezvény központi elemét ezúttal is a külön belépőjeggyel látogatható

nemzetközi lovagi tornák adják, amelyekre a három nap alatt tizenegy alkalommal került sor. A nézők három különböző felépítésű, időtartamú és árú műsor közül választhatnak (Kázmér lengyel király lovagi tornája, Károly Róbert magyar király lovagi tornája, János cseh király lovagi tornája). A lovagi tornákat a XIV. századi események eredeti helyszínén, a Királyi Palota lovagi torna pályáján kísérhetik figyelemmel a látogatók. Idén újra a fellépők között találjuk Kassai Lajos lovasíjász világbajnokot, aki a modern kori lovasíjászat megteremtője, de rajta kívül is számos, színvonalas produkciót láthat majd a közönség.

A rendezvény törzsprogramját képező lovagi tornák, bajvívó és solymászbemutatók, régizenei koncertek és kézműves vásár mellett számos újdonság is várja az érdeklődőket. Az idei műsor egyik legérdekesebb kiegészítő programjának ígérkezik a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeumának gasztro workshopja, amely a kísérleti régészet eszköztárának felhasználásával a középkorban élt emberek étkezési kultúráját mutatja be. A hajdanán Mátyás király konyhájául szolgáló helyiségben tartott középkori „főzőshow” keretében szakavatott régészek készítik majd el az ételeket korabeli konyhai eszközök segítségével, hiteles forrásból származó, több száz éves receptúrák felhasználásával.

Az ország egyik legegyedibb szabadtéri kulturális programja nemzetközi szinten is fontos szerepet tölt be a középkori hagyományőrzéssel foglalkozó csoportok életében. A több száz magyarországi szereplő mellett a külföldi, valamint a határon túli magyarlakta területekről érkező fellépők száma is évről-évre nő: Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Olaszországból, Németországból, Szerbiából, Szlovéniából, Ausztriából, Erdélyből

és Oroszországból érkeznek hagyományőrző csoportok.

Az évente 30-50.000 látogatót vonzó fesztivál 2009-ben felvételt nyert a Történelmi Játékok Nemzetközi Szövetségébe, valamint 2015-ben EFFE Label (Europe for Festivals, Festivals for Europe) minősítést kapott.

UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK

A MÁV Start Vasúti Személyszállító Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. 50%-os kedvezményt biztosít azoknak, akik a palotajátékokra szóló belépőjegyüket visszaútjuk során felmutatják. (A kedvezmény retúrjegyre nem érvényes!)

Akik a MAHART Passnave Személyhajózási Kft. 2016. július 8-án (péntek) és július 10-én (vasárnap) Visegrádra induló járatait veszik igénybe, hogy eljussanak a Palotajátékokra, 1.000 Ft-os, KIEMELTEN kedvezményes jeggyel tekinthetik meg a lovagi tornát, plusz térítésmentesen kapják meg a napi belépőjegyet!

(A hajóra váltott menetjegyet a VISEGRÁD Információs standnál – közvetlenül a rendezvény bejáratánál kell felmutatni, ezután válik érvényesíthetővé a kedvezmény.)

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.