» Promóció

Ötvenedik születésnapján ünnepli idén a Debreceni Virágkarnevál

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Debreceni Virágkarnevál a cívisváros legnagyobb, az ország egyik legnépszerűbb rendezvénye, mely 2016-ban ünnepli ötvenedik születésnapját. A közel egy hétig tartó, izgalmas programokat kínáló fesztiválra a hazai előadók mellett a világ számos pontjáról érkeznek művészeti csoportok, akik igazi karneváli hangulatot varázsolnak a cívisvárosba. (x)

Az idei év karneválja még több újdonságot és látványosságot kínál, melyek közül az egyik legkülönlegesebb kétségkívül a 3D hatású animációs fényfestés lesz a Debreceni Egyetem főépületénél.

Az ünnep augusztus 20-án teljesedik ki, amikor a legendákat, meséket, történeteket megjelenítő, több százezer szál élő- és szárazvirág felhasználásával készített, közel öt méter magas, egyedülálló virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végighaladnak Debrecen utcáin.

A karneváli forgatag a Karneváléj: Örömünnep című show-műsorral zárul augusztus 20-án este a Nagyerdei Stadionban a legnagyobb hazai sztárok és több mint ezer külföldi és magyar fellépő közreműködésével. Az ötvenedik jubileum előtt tiszteleg a Jászai Mari-díjas Böhm György rendezésében készülő látványos produkció, melyben a klasszikus magyar dallamok mellett a Táncdalfesztivál, a Játékkészítő zenés akciómese és az Eurovíziós Dalfesztivál népszerű slágerei csendülnek majd fel. A forró karneváli hangulatot az est sztárvendégei, többek közt Falusi Mariann, Janza Kata, Muri Enikő, Kamarás Iván, Stohl András, Radics Gigi és Freddie garantálja. A műsort látványos tűzijáték és utcabál követi.

Az elmúlt 50 évben több mint 500 virágkocsi-kompozíció, több mint 1000 külföldi és hazai művészeti csoport, több millió szál virág, több tízezer közreműködő, több száz „virágos” program színesítette a rendezvényt.

A karneváli útvonal több pontján felállított utcai lelátókra, valamint a Karneváléj: Örömünnep című programra előzetes jegyvásárlás szükséges.

Részletes program, jegyárak és további információ a http://www.iranydebrecen.hu/hu/info/viragkarneval oldalon.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.