Ha a gyerek boldog, mindenki boldog

Városlátogatás családdal? Igen! Debrecenben nemcsak, hogy lehetséges, de szórakoztató is! A cívisváros és környéke megannyi családbarát programot kínál a kisgyermekkel érkező családoknak, így a nyaralás egyaránt szól az önfeledt kikapcsolódásról és a meghitt pihenésről a család minden tagjának. (x)

A Nagyerdő csodálatos természeti környezetében található Aquaticum Spa igazi vízi paradicsom, ahol rossz idő esetén is garantált a nyár és a pihentető kikapcsolódás. Míg a gyerekek az élményfürdő elemeit élvezik az óriáscsúszdáktól kezdve a sodrófolyosón át a vízichopperig, a család felnőtt tagjai nyugodtan lazíthatnak a termálfürdőben, a szaunavilág szeánszain vagy a wellness-sziget szolgáltatásai által. Az egész évben elérhető fürdő- és wellness szolgáltatásokat az Aquaticum Nyár sztárfellépői, mint az Irigy Hónaljmirigy, Gáspár Laci vagy Wolf Kati, nyereményjátékok, és kedvezményes csomagajánlatok teszik még felejthetetlenebbé.

A vízi élményeken túl Debrecen zöldövezetében, a Nagyerdőn kacskaringózó erdei ösvények, napozó dekkek, játszótér, állat- és növénykert, vidámpark, botanikus kert, és az Agóra Tudományos Élményközpont játékos, interaktív élményelemei teszik még tartalmasabbá a látogatást. Igazi családi kikapcsolódás a Nagyerdei Víztorony élményközpontja, ahol a kilátóban lenyűgöző panoráma, előzetes bejelentkezés alapján falmászás, hangulatos ital- és ételbár, péntek esti koncertek és vasárnapi családi piknik pezsdítik a hangulatot.

Galéria: Ha a gyerek boldog, mindenki boldogForrás: Travelo

Egy múzeum a gyerekek számára is lehet szórakoztató, ha azt játékosan és érdekesen mutatják be. Debrecenben a Déri Múzeum, a MODEM galéria és a Tímárház is rendszeresen kínál múzeumpedagógiai foglalkozásokat, ahol a gyerekek már kiskorukban megismerkedhetnek a különböző művészeti formákkal és maguk is átélhetik az alkotás örömét.

Kihagyhatatlan program egy egész napos kirándulás a debreceni Erdőpusztákon, ahol gyalogos és kerékpáros túraútvonalak, kilátók, játszóterek, arborétum, piknikezési, táborozási és horgászási lehetőségek várják a természet kedvelőit.

Izgalmas családi kalandot ígér az az ország legrégebbi keskeny nyomközű kisvasútjával tett utazás. A 134 éves Zsuzsi végállomásánál, Hármashegyalján csodálatos erdei környezet, tanösvények, halastó, kilátó, játszótér, piknikező hely, valamint csillagvizsgálóval felszerelt Természet Háza és Erdei Iskola várja a kisgyermekes látogatókat.

Galéria: Ha a gyerek boldog, mindenki boldogForrás: Travelo

A kisvasút útvonalán, az Erdőspuszták festő környezetében további izgalmas kalandok várják a családokat, többek között a Koppány Völgye Erdei Kalandpark, a Hanna Kincse, az Arbo Tanya, a Bánki Pihenőközpont, valamint a Kerekerdő Élménypark, mely közel 30 ezer négyzetméternyi területen kínál fedett és szabadtéri programokat – pl. interaktív mesepavilonok, bábszínház, játszótér, kalandpálya, beszélő fa, póni-lovaglás, kézműves vásár – kicsik és nagyok számára egyaránt.

További családi programlehetőségekről tájékozódjon a

http://www.iranydebrecen.hu/info/hasznoslinkek/csaladoknak oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek