Sárvár, ahol megpihensz

Pihenj ráérősen, fogadd be az élményeket, feledkezz rá a történelmi emlékekre, a természeti szépségekre, lazíts a termálvízben, kóstold meg a régió ízeit! Nyári ajánlatok, akár 25 % kedvezménnyel!

Ahol átölel a természet

Felgyorsult, feszültségekkel teli hétköznapjainkban ösztönösen is keressük azokat a helyeket, ahol szinte megáll az idő és árad a nyugalom. Ahol ellazulunk, lelassulunk és feltöltődünk. A családias hangulatú Danubius Health Spa Resort Sárvár a sárvári arborétum gyönyörű természeti környezetében az a hely, ahová igazán kikapcsolódni, pihenni járunk.

A föld mélyén rejtőző termálvíz, az átriumok tetején beszűrődő fény, a tágas terek, az épület alatt csordogáló Gyöngyös patak és szálloda barátságos, meghitt hangulata különleges harmóniát varázsol a pihenőnapokba. Kiszakadunk a hétköznapok pörgéséből, élvezzük a 10 hektáros botanikus kert szépségeit, madárcsicsergésre ébredünk, etetjük a kacsákat, öleljük a több száz éves tölgyfákat, feltöltődünk a selymes termálvízben és újjászületünk a kényeztető masszázsok által. A Rába völgye gazdag íz világa megnyerő módon kapcsolódik össze kulináris kreativitással és párját ritkító vendéglátással.

Galéria: Sárvár, ahol megpihenszForrás: Travelo

Slow pihenés Sárvár módra

A nemzetközi trendek a slow turizmus, a lassú pihenés filozófiáját emlegetik - lassíts egy kicsit, és lásd meg a valódi értékeket, amelyek mellett nap mint nap elmész! Pihenj ráérősen, fogadd be nyitott szemmel és szívvel a benyomásokat, feledkezz rá egy-egy szép történelmi emlékre, természeti szépségre vagy kulturális élményre, kóstold meg a régió ízeit, legyél befogadó a helyi élményekre, helyi értékekre!

Sárváron könnyű slow módra pihenni, sőt, csak így lehet igazán! A Magyar Kulturális Örökség részét képező Nádasdy várkastély, Sárvár pezsgő kulturális kínálata, fesztivál programjai, a város zöld szigetei, szökőkutas terei, a folyók és tavak vadregényes vidéke ideális hátteret jelentenek rövidebb vagy hosszabb kikapcsolódáshoz.

Galéria: Sárvár, ahol megpihenszForrás: Travelo

Sárvári Nyár

Az élmény szinte idilli. Van, aki szinte ki sem lép az élményfürdő masszázs düznije alól és pillantását az arborétum hatalmas fáin felejti. Mások a szaunát vagy a relaxáló masszázst követően az árnyas kert pihenőágyain szunyókálnak vagy üde limonádét kortyolnak a kerti bárban. Nyugalom és béke van, madárcsicsergéssel fűszerezve. Az egész napos sziesztát a délután derekán érdemes csak megszakítani, hiszen karnyújtásnyira, Sárvár főterén – a várudvaron vagy a szökőkutak mellett – életre kel a nyár. A város kulturális formációi – fúvós és vonós zenekarok, reneszánsz és népzenei együttesek, kórusok, mazsorettek, tánckarok adják egymásnak a stafétát, hogy ne múljon el szinte egy sárvári nyári este sem zene és tánc nélkül. Ráadásként a szökőkút vízsugarai is szivárványszínű táncra perdülnek a harangjáték vidám dallamaira.

Fesztiválokban sincs hiány: Mazsorett Fesztivál, Nemzetközi VW Bogártalálkozó, Szent Iván éj a Csónakázó-tónál, Fúvószenekari Verseny és Várfesztivál, Nádasdy Történelmi Fesztivál és az AZK-Nyáréjfesztivál, Vármeeting Motoros és Rockfesztivál, Nemzetközi Folklórnapok és a Lidércfény, a Nádasdy múzeum éjszakai kalandprogramja nyújt színvonalas és könnyed szórakozást minden korosztálynak.

A természet szerelmeseit várja az arborétum számos növényritkasága, a Rába vadregényes vidéke, a közeli Farkaserdő, a Csónakázó-tó romantikája vagy a Kalandpark adrenalinfokozó attrakciói.

Élvezze Sárvár szépségét és nyugalmát egy hétvégére vagy hosszabb nyaralásra - akár 25 % előfoglalási kedvezménnyel! Kattintson ide az ajánlatokért

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek