Irány a megújult Berekfürdő!

Irány a megújult Berekfürdő!

Megújult a Berekfürdői Termál és Strandfürdő.

Az ÉAOP-2.1.1/A.I-12 pályázat keretében több mint 582 millió forintból megújult a Berekfürdői Termál és Strandfürdő. Új ifjúsági élménymedence, felújított fedett medencék a projekt főbb elemei.

Galéria: Irány a megújult Berekfürdő!Fotó: Berekfürdő

Június 29-én ünnepélyes keretek között átadták a felújított Berekfürdői Termál és Strandfürdőt. Az ÉAOP-2.1.1/A.I-12 pályázat keretében 582 868 298 forint költségvetésű
pályázat 60 %-os támogatással valósult meg, ennek összege 349 720 978 forint volt.
Az Önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő, a Berek-Víz Kft. által üzemeltetett gyógyfürdő főépületének és fedett medencéjének felújítása, bővítése mellett kialakításra került új ifjúsági élménymedence és kiszolgáló létesítmények. 

Galéria: Irány a megújult Berekfürdő!Fotó: Berekfürdő

A projekt célja az új turisztikai attrakciók kialakítása, a szolgáltatások bővítése mellett a
szezonalitás csökkentése is volt a fedett medence felújításával. A projekt új munkahelyeket is teremtett a Berekfürdői Termál- és Strandfürdőben. A kiváló gyógyvizű fürdő 5 kültéri gyógymedencével, egy 50 m-es úszómedencével, valamint egy gyönyörű kialakítású gyermekmedencével rendelkezik. 2015 májusától kiegészült egy szintén kültéri, 500 négyzetméter vízfelületű ifjúsági medencével, valamint a fürdő arculatát ezután pompásan meghatározó főbejárattal.

Galéria: Irány a megújult Berekfürdő!Fotó: Berekfürdő

A szintén felújított, hangulatos fedett medencetérben helyet kapott gyerekmedence és élménymedence. Az 56 celsius-fokos gyógyvíz alkáli hidrogén-karbonátos, jódos, brómos gyógyforrásból tör elő, tartalmaz még kloridot, bromidot, fluoridot, nátriumot, kálciumot. Lúgos kémhatású. Az egyedülálló gyógyvíz elsősorban a mozgásszervi megbetegedésben szenvedők számára és balesetek utáni rehabilitációra ajánlott.

A Tisza-tavi régió leglátogatottabb települése Berekfürdő – a Nagykunság aranya - az év
mind a 365 napján várja vendégeit!

www.furdo.berekfurdo.hu

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek