» Promóció

Ehető illatok és negatív ionok

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Mecsek hegyei közt megbújó Sikonda természeti szépségeit sokan ismerjük, de a gyógyvízről, a rendkívül tiszta levegőről és az Ambient Hotel & Aroma SPA egyedülálló illatkoncepciójáról keveset tudunk.

A 66-os utat elhagyva hamar megtaláljuk a négycsillagos szállodát, melynek szobái négy illat köré épültek. Vanília, menta, levendula és mandula aromája, valamint az allergiásokra gondolva „levegő” járja át a szobákat.

Az érzékekre ható szobák minden motívumukban a harmóniát sugározzák. Az ágysál árnyalatában, a fali dekorációban, a szőnyeg- és törölközők színében, valamint a fürdőszobai bekészítésekben is felfedezhetjük az adott szobatípusra jellemző aromát.

Az illatjegyeket az ital – és étlapon is fellelhetjük, melyek a Mecsekre jellemző jellegzetes gombás-vadas ételekkel ötvözve kerülnek terítékre.

Azonban a szeptemberi és októberi hétvégék még különlegesebb gasztronómiai kalandozást tartogatnak számunkra. Az egyszerre több érzékre ható illatvacsorák középpontjában mindig egy adott illat és ugyanaz az íz áll. A bazsalikom, levendula, rozmaring, mandula, gyömbér és vanília illatok köré varázsolt fogások a mindennapi életben kevésbé ismert ízekkel és ízkombinációkkal ismertetnek meg bennünket. A különleges íz-utazáson az "Illatok és ízek szerelmese” Bíró Botond Boldizsár illatséf kalauzolásában vehetünk részt.

A természet közelségét és a gyógyvíz jótékony hatását együtt élvezhetjük az Ambient Hotel fürdőjében, amely nemcsak a szállóvendégeknek kínálja szolgáltatásait. A gyógykezelések mellett az egészségmegőrzés, valamint a testi és lelki kikapcsolódást segítő kezelések között is fellelhető a négy illat: mint az édes mandulafürdő, a frissítő mentás masszázs vagy a levendulás lazító masszázsok.

Hazánkban a sikondai völgyben a legmagasabb a negatív ionok koncentrációja, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a levegőben található elektromos töltésű részecskék lekötik és eltávolítják a körülöttünk található szennyezőanyagokat, valamint regeneráló hatással vannak légző- és idegrendszerünkre.

Sikonda központi fekvése miatt a Dél-Dunántúl többi élményközpontja és látnivalói, mint a tolnai borvidék, Pécsvárad, Siklós, Bikal és Abaliget is könnyedén elérhetőek. Pécs városának kulturális sokszínűsége és mediterrán hangulata számtalan programot tartogat számunkra.

Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, a Mecsextrém Park minden bátor és lelkes kalandornak izgalmas időtöltést ígér. Alpesi kötélparkja a fák ágai között kitartást és ügyességet kíván felnőttől és gyerektől egyaránt.

A Nyugat-Mecsek vadregényes erdeiben izgalmas, különböző nehézségű túrákat is tehetünk. Gyönyörködhetünk a Zsongor-kő vöröslő szikláiról nyíló varázslatos panorámában vagy a környék egyik legismertebb és legnépszerűbb látnivalójában, az Abaligeti-barlang különleges cseppköveiben. Megismerhetjük a környéken élő denevérek misztikusnak tűnő, egyedülálló világát, az igazi kalandokra vágyókat pedig a Mészégető-források kiépítetlen „vad” barlangja várja.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.